Om tid, søvn og duft

Vi har talt om det så tit herude, at det er lige før det måske er for meget at kaste sig over det igen. Men det der med tid til sig selv… Den har man ikke meget af, når hverdagen buldrer afsted. Jeg har en dejlig veninde, som lige har fået nyt fantastisk job med en masse ansvar. Det betyder blandt andet at hun skal rejse en del, og da jeg spurgte hvad hun lavede om aftenen, på diverse hoteller, sagde hun: “Jeg sover” – hun falder simpelthen om af træthed, men det gode ved at rejse er jo så at man ikke har dårlig samvittighed over ikke at være 2000% nærværende, når man er hjemme, og rent faktisk KAN lukke øjnene klokken 2021 og bare klappe sammen.

Når jeg rejste da  Sofus og Elias var små handlede det om to ting, efter arbejde: Søvn og hårvask. Det der med rent faktisk at have tid til at gå i bad længe, og til at tage sig tid til sig selv var en slags luksus, jeg simpelthen ikke havde, med mindre jeg var væk hjemmefra. Nu er det blevet bedre med den slags, men alligevel: Det lange bad, tiden til alt fra cremer til masker, er stadig en helt enorm luksusagtig ting for mig, og måske derfor jeg bruger så meget tid på at give de gode ting videre herude.

En god aften kan derfor for eksempel sagtens bestå af at tænde et duftlys (en stor last hos mig), og her er fra Comfort Zone, og dufter vidunderligt. Masken, Berry Gel Mask, fra Ole Henriksen lærte jeg at kende, da vi hos Lahme arbejdede for brandet Ole Henriksen i sommer, og er en gelemaske, som tilføjer fugt og næring til huden. Jeg er blevet helt vildt glad for de produkter, og i allerhøjeste grad for maskerne, som jeg altid kan se et synligt resultat af, når jeg har brugt dem. Når jeg har tid bruger jeg tørbørsten inden jeg går i bad. Den fjerner døde hudceller og sætter blodcirkulationen i gang. Ikke det mest wellness orienterede ritual, men effektivt. Den lille Aveda roll on olie hedder Aveda Cooling Oil og er en klassiker for brandet. Man kan bruge den til at massere i, på tindingerne for spændinger og hovedpiner, men også aromaterapeutisk når man lige skal trække vejret dybt og have sig selv med. Jeg har haft en lignende med lavendelolie engang, som rent faktisk hjalp med at falde i søvn, og den her gør noget virkeligt godt for spændinger. Man kan købe den i salonner og spa-er – og her kan du se hvor.

(Indlægget indeholder ingenaffilliatelinks, at jeg linker til diverse webshops er kun en service og ikke del af en reklame)

3 kommentarer

  1. Det bedste ved mine rejser er, at jeg ofte, når jeg er afsted, kan planlægge mindst een aften alene uden sociale aftaler – så gælder det om at finde en sushi take away og så “smugle” sushi og en japansk øl (iKi er favoritten) tilbage på hotelværelset til pyjamas-party-for-one

  2. Der SKAL være tid til selvforkælelse. No doubt about that. 🙂
    Jeg tror vi alle i parforhold skal blive bedre til evt. at aftale alenetid bedre. Det kunne være, at man en dag om ugen var alene om at tage sig af maden og børnene, så den anden kan nyde hvad han/hun rigtig godt kan lide. I dagens Danmark er det helt legitimt at den ene partner går til fodbold og den anden til træning, men når det gælder bare at få lov til at slappe af, så er det som om vi på forhånd har vedtaget, at ‘det kan man da ikke’…
    Tror jeg må skrive et blogindlæg en dag om dét emne, for jeg tror virkelig der er brug for det, og det vil give en hel del på livskvalitet-kontoen at vi giver os selv lov til at indrette os med dette. Selv hvis en dag om ugen er umulig, så bare en dag hver 2. uge. Man skal starte et sted. 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *