Den tristeste vinterfrakke er min

 

Ja, ja, det er det indre der tæller. Og hvor forfængelig kan man tillade sig at være? Bør man ikke kunne fralægge sig en mængde bekymringer om hvordan man ser ud, når man er et voksent og nogenlunde dannet menneske? Sådan et, der både kan tænke og tale selvstændigt, og har nogenlunde styr på tingene?

Åbenbart ikke.

For jeg bliver nærmest ked af det, hver eneste gang jeg tager den grønne fangedragt på. Ok, jeg er træt af denne frakke. Johan tog billederne af mig, da vi stod og ventede på toget, og jeg opdagede det først ikke. Så så jeg dem, og mine bange anelser blev virkelighed. Jeg ligner en trold. Eller et stort gustent æg med ben. Se, hvordan lommerne gør barmen mærkelig firkantet. Så trist.

Jeg købte frakken for to år siden for 120 kroner, og den er mit bedste bud på en vinterfrakke. Jeg har også en ret stor genbrugspels, men det er ikke alle steder, den lige føles passende. I stedet går jeg nu rundt og ligner en trist og træt mummitrold, og jeg bliver træt allerede inden jeg skal have den på. Den er varm og god, og på den måde virker den jo, men hver gang jeg ser mig selv i en butiksrude tænker jeg at jeg må se at få gjort noget ved det. Da jeg endelig fik tid og synes det var nu jeg kunne bruge penge på en dyr frakke var udsalget overstået, og lige om lidt er det vel for hulan forår. Dette billede (og det nedenunder) bekræfter mig bare i, at det er lige præcis dét jeg skal bruge penge på til næste efterår. En virkelig flot frakke, som man bliver glad af at tage på, og ikke sådan en som den her, der trækker humøret ned hver eneste gang, jeg tager den på.

Glimmer; glimmer er vejen frem, og det der med at gøre lidt ekstra ud af sig selv. Min veninde Christina Wedel, lagde en story på insta i går, hvor hun fortalte om at holde søndag uden makeup. Hvordan det fik hende i dårligt humør. Så måske handler det ikke altid kun om forfængelighed og overflade, men også om at vise sig selv, sig selv fra ens allerbedste side. Det tror jeg på. Og lukker øjenene de næste uger mens den lange vinter slår sin knude, og foråret snart er på vej.

4 Comments
Previous Post
Next Post