Årets julegave: Godnathistorier til rebelske piger

//Bogen her er blevet sendt til mig som del af mit anmelderarbejde for Femina. //

Når man læser om verdenshistorien, kan man ind i mellem godt komme til at tro at der aldrig nogensinde har været en kvinde, der har gjort en forskel. Og uanset om man synes at det er et problem at historie på engelsk hedder His-story og ikke Her-story, eller ej, så gør det virkeligt ikke noget dårligt for nogen at vise sine sønner og døtre, at kvinder op igennem tiden har været halvdelen af samfundet og dermed også sat deres spor.I Godnat historier for rebelske piger (en titel som irriterer mig voldsomt, for mine drenge skal også høre disse historier), er der samlet 100 fortællinger, skrevet som eventyr, men om virkelige historiske kvinder. I bogen er der representeret personer, jeg aldrig før har hørt om, men også personer, man kender. Der er nulevende og døde, der er mennesker, som står midt i en aktuel problemstilling, som for eksempel den globale flygtningekrise, hvor deres historie hjælper én (både barn og voksen) til at forstå lide bedre, hvad krisen egentligt består af. Der er historier om racediskrimination, der er historier om kunst, kærlighed og ihærdighed, men fremfor alt er det fortalt, som eventyr, der er sket i virkeligheden. Den er samtidig smukt illustreret og skrevet så også større børn selv kan læse den. Forfatterne bag er Elena Farilli og Francesca Cavello. Du kan købe den her

 

4 Comments
Previous Post
Next Post