Stil: Lidt større liv og lidt flere farver

Det er mandag. Og udenfor mit vindue tilmed en grå en af slagsen; da jeg cyklede afsted i morges, ærgerede jeg mig over at jeg ikke havde taget en vinterfrakke på. Altså, klassisk København.

I den forgangne weekend var jeg i Rom; med Johan og to gode venner, for allerførste gang. Vi boede i en Air BnB lejlighed, og travede byen tynd. Jeg var helt blæst væk over byen, mindemærkerne, kirkerne og alle de ting, jeg hart læst og hørt så meget om; ting, som på en eller anden måde ligeså stille er flyttet ind i vores fælles forståelse af kulturarv og Europæisk identitet. Det var storslået. Virkeligt. men der var også noget andet, der i dén grad var bemærkelsesværdigt, nemlig romerne. Og romerinderne. Det var min ven Søren, der først opdagede det, Men i Rom sjasker man ikke afsted i en blød buks og noget oversize top-værk. Nej, alle – mænd som kvinder – ser ud som om de har været forbi skrædderen. Kvinderne ser vidunderlige ud: Blazeren sidder perfekt. Skoene har hæl. Håret er sat. Man har makeup på, og man ranker ryggen. Der er farver på tøjet. Farver, mønstre og ting, der glimter. Man har simpelthen gjort sig umage, og alt behøver ikke være behageligt. Der var noget over det. Deres look indbød til at leve lidt større; til at drikke lidt mere hvidvin en onsdag aften, og til at turde lidt mere. Og det fik mig til at tænke, om der er noget, vi ikke har fattet i fine Danmark – at det hele bliver lidt sjovere, hvis vi faktisk også ligner nogen, der gider? Min veninde Christina har sagt det så tit: Alt det man klæder sig i behøver ikke være behageligt – ikke hele tiden. Nogle gange må det også gerne bare være lækkert.

6 Comments
Previous Post
Next Post