40. FYRRE.

Jeg har været omkring det mange gange – og skrevet en bog om det – det med at blive 40. Og jeg har nok været lidt rigeligt optaget af det; også til stor undren for mig selv. For hvorfor betød det noget? Overhovedet? Er det ikke lige meget? Alder er jo bare et tal, og hvad skal man bruge det til?

En af grundene til at jeg har tænkt så meget over det, er tror jeg, at jeg kan huske min mor helt tydeligt fra hendes 40års fødselsdag. Min mor havde fødselsdag en måned før mig, og var præcis 30 år ældre end mig, og vi havde engang talt om at vi burde holde en kæmpe fest sammen når hun blev 70 og jeg blev 40. Måske er det det; måske er det også det med at der er så mange dumme fraser omkring 40? Ting man siger – fx: “Man kan slet ikke se det, men hun er altså 40!! Fyrre!” Som om det skal undgåes.

Men i sidste uge døde Maria Gerhardt. 39 år gammel. DJ-en, forfatteren, aktivisten. Væk var hun. Hun ville have givet sin højre arm og lidt til for endnu en fødselsdag, og så er det altså slut med alderskrukkeri. Totalt, helt og aldeles slut. Det giver ingen mening. Hende har jeg tænkt en del på, de sidste dage, og da jeg fejrede min fødselsdag med en biograftur (Skønheden og Udyret – til drenges store fortrydelse og min store fryd), tænkte jeg at det fandme er komplet ligegyldigt, det med alderen. Ikke at jeg ikke har vist det hele tiden, men alligevel – det var en tanke værd.
Det eneste der betyder noget er kærligheden, familien, vennerne, følelserne, livet, festen og alle de minder man kan skabe sammen. Vi er her kun nu, og der er ingen grund til at glemme det.

11 Comments
Previous Post
Next Post