Kolonihavelængsel – Kolonihaveliv

Jeg har været på pinterest, og alle billederne her i indlægget er lånt derfra. Hvis nogen har et problem med det, må du endelig sige til. 

Jeg blevet drevet ud på pinterest i ren og skær savn. Jeg savner kolonihaven. Helt ind i knoglerne. Jeg kan dårligt vente længere, på kolde morgener og lange aftener i koloen, på jord under neglene, og på at gøre noget ved de ting, jeg endelig har regnet ud, hvordan kan lykkes. Vi har for eksempel en urtehave, der ikke rigtigt giver noget. Jorden er for dårlig, så i år er året, hvor jeg ønsker mig fliser, som jeg kan stille nogle plantekasser på. I år bliver også året, hvor jeg går krukke-amok, og hvor jeg må regne ud, hvordan jeg får passet planterne ordentligt i hverdagene, hvor det er sværere at komme i koloen. Jeg glæder mig sådan til ude-liv og indeliv, flyder sammen, og hvor man ikke skal pakkes ind som til en polarekspedition for at gå en tur ud i vejret.

En anden plan i år, er også at jeg vil være bedre til at plante urter så jeg kan tage dem med til og fra koloen. Måske i glas som nedenfor. Og endnu en ting: Spiselige blomster til salater, kager og is: De kommer så meget på listen, så snart kolonihaven åbner den 1. april.

6 kommentarer

 1. Hvis jorden er dårlig, kan l lave noget jordforbedring. Krukker er skønne , men skal vandes hver dag i tørre perioder.

  Vi fik 5 høns i sensommer, har smit deres møg i højbedene hele efteråret og vinter, har store forventninger til udbyttet af køkkenhaven i år 🙂

 2. Ja!

  Vi længes, gør vi. Kulden i knoglerne er så anstrengende at slæbe rundt på. Jeg er så træt af at vente. Har ventet siden oktober. Tålmodigheden er ved at være brugt op. Marts er jo ikke rigtig forår, selv om man snyder sig selv og tror det hvert år i januar.

  Skuffelse at vågne op til lørdagsregn og – kulde her i det sydsjællandske, når jeg nu havde en plan for i dag, der forudsatte opholdsvejr og ikke regn og rusk.

  Men så laver jeg en kande the mere og overbeviser mig selv om, at det er nødvendigt, at jeg venter lidt endnu. På lunere luft og måske lidt lysere sind. Man har lov at håbe.

  Det lyder så fint med krukker og planterkasser og blomster i din have. Kør løs! Gør dig erfaringer og lær af alle nye tiltag. En havelogbog er en god ting at lave, synes jeg. Bare et gammelt kladdehæfte. Så sparer man sig selv for at gentage alle fejltagelser er hvert år (måske).
  Det er ikke til at forudsige, hvad der virker for dig. Men processen er lige så vigtig som målet. Nyd hver dag i kolonihaven. Og lad os så komme i gang!

 3. Sikker på du knækker koden i år, det lyder sådan med dine planer, for jorden er virkelig vigtig for success, og når så det lykkes, så bliver det endnu bedre end du håber på. Og så griber det om sig. Og lidt mere 🙂 Kender du Grennessminde? Ellers kan jeg klart anbefale at besøge dem i Taastrup, der finder du planter der har fået den absolut bedste start på livet. Og andet godt. På alle måder et fantastisk sted (jeg er ikke ansat eller andet, bare meget begejstret :).
  Til varme dage med krukkerne kan du overveje at lade dem få vandet lidt langsommere, google evt Olivia blomstervander (igen #noadd). De er fine, men det fungerer lige så godt hvis man feks har en tom vinflaske eller måske en plastikflaske 🙂
  Glæder mig til at følge med 🙂

 4. Ja, vi er mange der længes efter forårsvarme og udeliv. Det kan KUN gå for langsomt!
  Selv har jeg dog ikke en kolonihave, men en lillebitte have her hvor jeg bor. Lillebitte som et frimærke, men den ER der og jeg elsker den!
  Og så lige et stort HURRA og hjertelig tillykke med fødselsdagen i dag, Julia, jeg håber du har haft det fantastisk, forår eller ej <3

 5. Kære Rie – tusind tak! Det var den fineste dag.
  Og jeg tror simpelthen jeg ville være lykkelig med en altankasse også. Det er det der med at se noget vokse.
  KH
  J

  Kære Anne Mette – tak for de bedste tips! Jeg vil prøve det hele af, og laver updates herude, så snart jeg kan komme til det. KH J

  Kære Charlotte – Tusind tak for gode råd! Jeg holder dig i loopet her på bloggen. KH J

  Kære Line – jeg ville SÅ gerne have høns! jeg må investere i noget lort…

  Kære Skøre Liv! JA, vi SKAL ud nu! Kh J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *