Gaveregn & Gratis bog: Eventyr, Oliven og Smagen af Sommer

 

Dette indlæg er sponseret eftersom vi hos Lahme arbejder med og for Gaea.

Det er fredag, og der er goodies til alle. Vi skal nemlig til grækenland og smage på oliven, på olie og på eventyr: Græsk mytologi fortæller nemlig, at jordens første oliventræ blev plantet i den græske hovedstad Athen af gudinden Athena. Træets historie, guddommelig eller ej, begyndte for 7000 år siden, hvor oliven kom til middelhavsområdet og grækerne blev de første til at dyrke træet.

Siden da har oliven spillet en afgørende rolle for Grækenlands delikate kulinariske traditioner, og som symbol på visdom, fred, velstand, frugtbarhed og ære.

Det er disse traditioner, som græske Gaea bringer ind i nutiden med økologiske og naturlige græske oliven og olie af exceptionel kulinarisk kvalitet. For oliven er ikke bare oliven. Ligesom vin er oliven en verden for sig, hvor smag og kvalitet følges med naturen og håndværket, som produkterne er født af.

Råvarerne til alle Gaeas produkter bliver hentet hos græske bønder, spredt ud over det græske øhav. Her arbejder bønderne og deres familie i olivenlunde, hvor frugterne bliver høstet på gammeldags maner og presses til olier, umiddelbart efter de er høstet.  Alle Gaeas olivenolier er CO2 -neutrale og har modtaget utallige priser gennem årene.

Lidt om smag og kvalitet

 • God olivenolie indeholder over hundrede forskellige smagsaromaer og phenoler, som er unikke for olivenolie, og bidrager til den karakteristiske bitre og krydrede oplevelse af en god ekstra jomfru olivenolie.
 • God smag og gode egenskaber følges ad, når det kommer til ekstra jomfru olivenolie. Olie, der er frisk og velsmagende, indeholder nemlig flere antioxidanter og næringsstoffer.
 • Når du vælger en koldpresset olivenolie, betyder det, at den gennem fremstillingsprocessen ikke har været opvarmet til mere end 27 grader, hvilket hjælper oliven med at bevare næringsstoffer, karakteristika, smag og aroma.
 • Vælg altid en olivenolie, der passer til din smag og det måltid, du skal lave – ganske som når du vælger vin.

Hvis du vil vide mere om oliven, om historie, smag og om opskrifter, skal du bare klikke her, hvor der ligger den smukkeste ebog om emnet. Når du har læst den, deltager du i konkurrencen om at vinde alle de produkter, der er linet op nedenfor (fem slags luksusoliven og tre slags ditto olie) ved at fortælle i kommentarfeltet, hvilken artikel du bedst kunne lide.

Jeg finder vinderen på søndag aften klokken 20.

 

 

 

19 kommentarer

 1. Jeg syntes godt om “En gave fra Olympen”…der var nu osse nogle opskrifter, som jeg absolut må afprøve!!
  I øvrigt….for nogle år siden var min mand og jeg på ferie i Cinque Terre, der lokkede jeg ham til at spise en oliven direkte fra træet….uuuh det ansigtsudtryk var priceless! Og grunden til jeg vidste at de smagte grimt….øøøhm…
  Knus Henriette

 2. Tærte med forårsløg og oliven, jeg bliver helt lækkersulten, tænderne løber i vand

 3. Testen af olie – tør jeg lave kartoffeltesten, på min olie??? ;o/// men afnittet om at lave sin egen krydder olie var også rigtig godt

 4. ABC’en, men også En gave fra Olympen. Kan godt lide at have den slags viden om min mad.

 5. Tippet med kartoffeltest vil jeg afprøve. Det har jeg aldrig hørt om før. Tror dig min olie er god nok. Den er øko og koster en del. Men bliver hurtigt brugt. Kh Birgitte

 6. ‘En gave fra olympen’. Men i det hele taget er nørderi om er enkelt produkt altid skønt.

 7. Smag, mærk, duft .. synes jeg er bedst, fordi den giver mig lyst til at smage på olivenolie. Normalt er olivenolie bare noget, jeg køber pr refleks, når den gamle i skabet er tom. Jeg smager aldrig på olivenolien … kun når jeg er i Italien, hvor man ikke kan undgå at smage på olivenolien, fordi den helt naturligt står på ethvert bord – og brødet er ofte pivtørt og kalder på fedtstof! Dér under den hede sol, smager olivenolien fantastisk. Det er som en helt anden verden, når jeg står i et dansk supermarked en tirsdag i januar…

 8. Spændende læsning hele vejen igennem, men især artiklen “En gave fra olympen” var ekstra interessant, og skilte sig ud fra resten ved at dykke ned i et anderledes tema inden for olivenoliens verden.

 9. Jeg syntes at ABC er enorm spændende og lærerig,men din egen olie må vinde med den gode inspiration til lækre olier 🙂

 10. Fantastisk e-bog det er sørme svært at sige, hvad der var bedst at læse! Vil helt sikker prøve at lave nogle krydderier selv, men det er da også sjovest når nu man har noget historie og fakta bag olivenolien. Synes det kan være lidt af en jungle at bevæge sig i, når man skal købe god olie, men disse olier må da prøves

 11. Olivenoliens ABC, fordi det er spændende at lære endnu mere om de lækre olivenolier. 🙂
  Jeg krydser fingre – de produkter ser vildt lækre ud!

 12. Olivenoliens ABC synes jeg indeholdt nogle interessante emner som jeg ikke kendte til. Synes nu også at artiklen med inspiration til at lave egne kryddeolivenolier var spændende

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *