Gaveregn & Gratis bog: Eventyr, Oliven og Smagen af Sommer

 

Dette indlæg er sponseret eftersom vi hos Lahme arbejder med og for Gaea.

Det er fredag, og der er goodies til alle. Vi skal nemlig til grækenland og smage på oliven, på olie og på eventyr: Græsk mytologi fortæller nemlig, at jordens første oliventræ blev plantet i den græske hovedstad Athen af gudinden Athena. Træets historie, guddommelig eller ej, begyndte for 7000 år siden, hvor oliven kom til middelhavsområdet og grækerne blev de første til at dyrke træet.

Siden da har oliven spillet en afgørende rolle for Grækenlands delikate kulinariske traditioner, og som symbol på visdom, fred, velstand, frugtbarhed og ære.

Det er disse traditioner, som græske Gaea bringer ind i nutiden med økologiske og naturlige græske oliven og olie af exceptionel kulinarisk kvalitet. For oliven er ikke bare oliven. Ligesom vin er oliven en verden for sig, hvor smag og kvalitet følges med naturen og håndværket, som produkterne er født af.

Råvarerne til alle Gaeas produkter bliver hentet hos græske bønder, spredt ud over det græske øhav. Her arbejder bønderne og deres familie i olivenlunde, hvor frugterne bliver høstet på gammeldags maner og presses til olier, umiddelbart efter de er høstet.  Alle Gaeas olivenolier er CO2 -neutrale og har modtaget utallige priser gennem årene.

Lidt om smag og kvalitet

  • God olivenolie indeholder over hundrede forskellige smagsaromaer og phenoler, som er unikke for olivenolie, og bidrager til den karakteristiske bitre og krydrede oplevelse af en god ekstra jomfru olivenolie.
  • God smag og gode egenskaber følges ad, når det kommer til ekstra jomfru olivenolie. Olie, der er frisk og velsmagende, indeholder nemlig flere antioxidanter og næringsstoffer.
  • Når du vælger en koldpresset olivenolie, betyder det, at den gennem fremstillingsprocessen ikke har været opvarmet til mere end 27 grader, hvilket hjælper oliven med at bevare næringsstoffer, karakteristika, smag og aroma.
  • Vælg altid en olivenolie, der passer til din smag og det måltid, du skal lave – ganske som når du vælger vin.

Hvis du vil vide mere om oliven, om historie, smag og om opskrifter, skal du bare klikke her, hvor der ligger den smukkeste ebog om emnet. Når du har læst den, deltager du i konkurrencen om at vinde alle de produkter, der er linet op nedenfor (fem slags luksusoliven og tre slags ditto olie) ved at fortælle i kommentarfeltet, hvilken artikel du bedst kunne lide.

Jeg finder vinderen på søndag aften klokken 20.

 

 

 

19 Comments
Previous Post
Next Post