Wishful drinking – en anbefaling

Kender du fornemmelsen af, at der er ting, der går op for én lidt for sent? At der er stemmer, man burde have hørt, som er fløjet helt hen over hovedet på en? Sådan har jeg det ind i mellem, og sådan fik jeg det, da det gik op for mig at  Carrie Fischer er død. Carrie Fischer var verdenskendt i rollen som Prinsesse Leia Organa fra den oprindelige Star Wars trilogi, men hun var også verdenskendt i USA for at være datter af Hollywood-stjernen, den glamourøse Debbie Reynolds. Fischer sloges hele sit liv med store psykiske problemer, med stoffer og med druk, men også med fornemmelsen af ikke at være almindelig, og ikke at vide hvor almindelig kunne findes. Hun har skrevet en stribe bøger – som jeg ikke kendte til – blandt andet en skamrost debut som 28årig- Postcards from the edge – som blev filmatiseret med Meryl Streep i hovedrollen. I julen downloadede jeg en lydbog, som Carrie Fischer selv har indtalt, nemlig Wishful drinking. Bogen, et memoir, hvor hun fortæller om sit liv, sin familie, og sine minder. Mange af dem er nemlig forsvundet efter hun er gennemgået elektrochokbehandling (!), så hun prøver at fremkalde dem igen. Det er et FANastisk memoir. Hylende morsomt, og med glimt ind i et liv, der er så syret at man ikke tror det er muligt. Blot et eksempel: Da Fischers mor, hollywood-divaen, opdager at Fischer har et heftigt forbrug af LSD, får hun stjernen over dem alle, Cary Grant til at tage en snak med Fischer. Grant er nemlig den eneste moderen kender, der har prøvet det, og opringningen af Grant er lige ved at være for meget for den unge teenager, som synes han er for smuk til at modtage gode råd fra. Et andet eksempel er gennemgangen af hvad der sker, når man som Fischer, har solgt sit ansigt til George Lukas og pludselig er en pez-dispenser. Nå, men hvis du mangler noget, der kan det hele i forhold til de store følelser, så læs eller lyt denne perle.

Find den på Audible her.

Eller på Amazon her. 

4 Comments
Previous Post
Next Post