En af de bedste beslutninger i 2016

På kontoret i dag, efter at have afleveret ungerne på fritidshjem og i børnehave (vi var åbenbart blandt de meget få der havde brug for pasning i dag), tænkte jeg over det med at holde ferie. For mig kan en ferie lige så godt være hjemme som ude, men der er noget særligt lykkeligt over at pakke kufferterne og rejse væk. Ikke bare fordi man oplever noget nyt sammen, men også fordi man flytter sig sammen. I 2016 har vi været heldige med de bedste ferier, vi har haft som familie – for lad os være helt ærlige: Det er ikke nødvendigvis (i hvert fald ikke for os), det samme der gør en god ferie for børn som for voksne. Hvor jeg har brug for at ligge stille med en bog, har ungerne brug for at blive kastet i en pool i et tempo og med en frekvens, der kræver en anden slags overarme end jeg har. Samtidig er det uanset, hvor langt man næsten flytter sig, lidt af en udskrivning når man skal afsted fire mennesker, og det at ramme rigtigt er vigtigere end som så. Man gør det jo ikke bare lige om, vel?

Men ligesom jeg havde en voldsomt stor aha-oplevelse med kolonihavelivet, altså, da jeg forstod hvor absolut fantastisk det var for vores familie, så havde jeg en af de helt store åbenbaringer i 2016, da vi rejste med Gulliver Rejser på sommerferie til Sicilien. Her var ferien, der virkede for os alle. Samtidig.

At rejse et sted hen, hvor man skal møde andre? Hvor man skal bruge kostbare feriedage, på at lære andre at kende? Andres børn? Men alle indledende tvivlsspørgsmål blev gjort til skamme – som for eksempel: Hvordan er de andre, der rejser med?For hvem skulle helt ærligt have troet at vi var sådan en familie, der kunne holde andre ud på en ferie. Men faktum er, at ferien med Gulliver blev den bedste sommerferie vi har prøvet endnu. Legende børn, søde voksne, masser af tid for os selv, og lykkelige fritagelser for besøg i vandland, vandzoo og alle mulige andre ting, man kan blive nødt til at facilitere for børn, der har en anderledes aktiv indstilling til hvad ferie er. Vi har booket os ind igen på en sommerferie i 2017, og jeg kan kun anbefale dig at tjekke det lille rejsebureau ud. Meld dig evt til her på deres nyhedsbrev, så du ikke går glip af nyheder. Og så vidt jeg kan gennemskue, skal man til at være hurtig for at komme med.

2 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *