Om Lus, Lister og De Store Drømme

Hvert eneste år, siden jeg er blevet voksen, har jeg hvert år skrevet en liste. Eller faktisk to. Hvert år, lige omkring nytårsaften (helst på dagen, ellers dagen før eller dagen efter), har jeg trukket vejret dybt og skrevet ned, hvad der var godt, og hvad der var mindre godt, i året der er gået. Ikke noget med verdensfred, George Michael eller opdagelsen af en ny dinoart, men de helt private ting. For eksempel for et par år siden, at Elias skolestart var forløbet godt, eller at vi fik holdt en rigtig sommerferie, den slags ting. 

Og så er der den anden liste. Den der peger frem og den, der kræver noget. Den liste, hvor de mere sårbare ting, står på. Også nogle der er så sårbare at jeg ikke engang ville turde skrive dem her. Det er den liste, hvor jeg sidste år skrev, at jeg ville have ManiFest ud. Helt ud. Helt ud til nogen, der skulle læse den bog. Det var her jeg skrev at jeg ville gøre mig umage for at være tættere på mine veninder igen, og de fællesskaber, der er druknet i børn, arbejde, tøjvask og lus (ja, lus) skulle genoplives. Det er også på den liste, jeg skriver de ting ned, jeg nærmest er flov over at ønske mig. De ting, hvor jeg virkeligt skal knokle røven ud af bukserne for at opnå; for eksempel et lån, der skulle ud af verden. Sådan en ting, har der også stået på listen. Eller at jeg vil øve mig i ikke at råbe så meget (min søster siger at man kan høre mig før man ser mig.). I 2017 bliver jeg 40. Fyrre år. Det betyder at jeg skal gøre mig særligt umage med listen, synes jeg. Jeg er efter alt at dømme halvvejs i 2017, og hvis jeg skal af med dårlige vaner, eller få nogle sjovere dårlige vaner end at arbejde i smug, så er det nu.

Men listen er god. Johan og jeg tager den fra sidste år frem, læser den igennem og taler om det år der er gået. Så skriver vi en ny. Det virker. Det der med at tænke tingene sammen og sætte sig mål. Store som små, nære og fjerne. Og hvis du også overvejer hvad dit 2017 skal indeholde, hvad det skal give dig. Så skriv det endelig her. Jeg vil SÅ gerne høre det.

4 Comments
Previous Post
Next Post