Gaveregn & Interview: Vind Louisa Lorengs (& Rasmus Klumps) Pandekager i stakkevis

IMG_1759

Jeg ved egentligt ikke hvor Louisa og jeg kender hinanden fra, men det gør vi altså, og hun er slet og ret fantastisk. Det kan man både se, læse og mærke, når man møder hende – og nu har hun altså fået endnu en fjer i hatten hos mig, for ikke at være bange for hverken det søde eller det, der er bygget af hvedemel. Louisa har nemlig skrevet og kreeret en kogebog a la Rasmus Klump. Den handler naturligvis om pandekager og hedder Pandekager i Stakkevis.

Nederst i indlægget her, kan du se hvordan du deltager i en lodtrækning om en bog (vinderen offentliggøres fredag morgen), og jeg har også fået et par opskrifter, jeg deler med jer senere på ugen. Men bogen er så fin, tilgængelig og har faktisk et glimt i øjet (noget som kogebøger måske ikke på den måde er kendt for…)

Men først: ordet er Louisas:

01

Rasmus Klump og pandekager hænger sammen som flødeskum og marengs; men hvorfor en hel bog om dem?

For første gang, har mit forlag spurgt mig, om jeg ville sprive en specifik bog. jeg skulle faktisk lige tænke over det – og brainstorme på pandekager, før jeg turde sige ja! Men da jeg først kom i gang, var der SÅÅÅÅÅ mange pandekager, jeg havde lyst til selv at smage, at jeg tænkte at bogen var oplagt!

Er pandekager ikke nærmest på linje med at køre i bil uden sele i en hvedemels- og glutenforskrækket verden?
Det er perfekt! Der er alt for meget forskrækkelse for alt muligt! bogen indeholder måske ikke så mange grøntsager, som mit liv ellers gør. Men det er jo heller ikke en ugeplan, men en bog fuld af love (som i kærlighed) og mel, og en bog som familier forhåbentlig læser i samnmen – og vælger en opskrift de har lyst til at kaste sig over.Jeg er vild med sund mad, men intet bør være fanatisk og alle har jo brug for en pandekage!
Du har også opskrifter med, som er mere pande- end kage, og som rent faktisk er et måltid. Hvorfor? Og her tænker jeg naturligvis på om de ikke falder lidt uden for Rasmus Klumps kostpyramide?
Og ja, der er også pandekager, der er tænkt som måltider. Ting jeg elsker, og som jeg håber inspirerer flere børnefamilier til at gå i køkkenet sammen.
Hvordan kan du blive ved med at interessere dig for lige præcis mad?
HAHAHAHAHAHAH…… Jeg spiser meget! og så opstår der jo noget nyt…..Jeg ER faktisk altid sulten (!)
Du har mange andre projekter i gang, blandt andet er du gået ind i kampen for lækre madpakker. Hvilken  agenda betyder mest for dig?
Mit primære fokus er ordenlig, nem hverdagsmad uden ballade. Gerne med ekstra grøntsager i. Og så laver jeg jo mad, der hvor jeg selv er i livet. Lige nu med tre børn, mang jobs, mange madpakker og kort tid til aftensmaden hjemme. Så er det det jeg laver. – Altså sådan som jeg selv spiser!
Rasmus Klumpe_forside_4
Vind et eksemplar af Pandekager i stakkevis ved at smide en kommentar her inden fredag morgen.

78 kommentarer

 1. Enig – Louisa er fantastisk – i hvert fald det jeg har set af hende på tv 😉 Og pandekager har vi alle brug for 🙂

 2. Jeg er vild med Louisa og har allerede madpakkebogen ☺️
  Den her vil min 3 årige Thea elske, hun får læst kogebøger som godnatlæsning, for der er ikke noget der slår en god opskrift fra mickys kogebog eller rosa fra rouladegade og det ville da være vildt fedt at udvide horisonten endnu mere

 3. Louisa laver de mest lækre kogebøger ! Vi er vilde med pandekager men får det for sjældent, vi mangler inspiration….

 4. Vi elsker også pandekager men har oftest kun tid til dem i ferier eller weekender. Jeg vil gerne inspireres til at lave flere forskellige, og til pandekager til andre måltider end morgenmad eller dessert. Og til nye søde pandekager 😉

 5. Mine børn elsker også pandekager. Vi spiser dem til aftensmad med sukker eller marmelade. Ikke den bedste ernæring. Men så er der glade børn. Resterne bruges til madpakken. Men vi er nu også glade for hjemmelavede majspadekager med fyld.

 6. Vi blev introduceret til Louisas fantastiske stil på BogForum for nogle år siden. Min datter på dengang 5 år blev helt og aldeles skudt i hendes madstil og der går ikke en uge, hvor vi ikke har fat i en af hendes opskrifter. Så vi krydser selvfølgelig fingre for, at vi kan få lov til at fordybe os i stakkevis af pandekageopskrifter 😉

 7. Hvem elsker ikke pandekager? Og så en hel bog fuld af inspiration. Jeg er sikker på min 3 årige ville blive ret begejstret hvis vi vandt den

 8. Bogen vil være perfekt til hyggestunder med Aske på 4 og Vilmer på 2 ger i efteråret, hvor jeg er på barsel med lillebror Sigurd

 9. Ej hvor sødt. Jeg ved simpelthen ikke noget bedre end Rasmus Klump og pandekager. Altså det er nogle af mine favorit ting. En omgang pandekager og en tur rundt om jorden på Mary… Så bliver det vist ikke meget bedre.

 10. Ville være så dejligt med lidt ny pandekageinspiration. Og mine to krudtugler på 1 og 3 ville elske det.

 11. Vi elsker pandekager…eller “kandekager”, som 5 årige Laurits stadig kommer til at kalde dem ind i mellem.
  Vi ville elske at lave pandekager efter Louisa lorangs nye bog….hun er inspirerende….så er sikker på vi kunne lave nogle nye lækre varianter!
  Knus Henriette

 12. Jeg er vild med Louisas opskrifter, og særligt vild med hendes cowgirl-kogebog. Vi er derudover også pandekage- og Rasmus Klumpfans i familien. Så bogen vil vække lykke hos os.

 13. Vi spiser ret ofte pandekager hjemme hos os, i perioder ca 1 gang ugentligt. Vi er vilde med pandekager, og det kunne være fantastisk med lidt inspiration, måske endda nogle sundere varianter

 14. Vi elsker også pandekager her hos os – nyeste version er med majsmel… lækre og gylden-gule:-)

 15. Jeg elsker pandekager både med fyld af kød og grønsager og med syltetøj og sukker

 16. Herhjemme elsker vi pandekager i alle afskygninger, mad- og dessertpandekager, sunde og mindre sunde, så den vil jeg rigtig gerne vinde. Og Louisa Lorang er jo fantastisk!

 17. MUMS…… kunne God lige se et kanon tema for mig og mine kære dagplejebørn. ” I dag har vi Rasmus Klump tema og vi må KUN spise pandekager☺☺☺☺

 18. Vi E.L.S.K.E.R pandekager og nu da mine to tøser skal være mere alene hjemme efter skole (mor har fået nyt arb, suk!) ville bogen være perfekt inspiration til eftermiddagshygge.

 19. Jeg har flere af Louisas bøger og bruger dem meget.
  Hun er genial!
  Vil meget gerne vinde Pandekagebogen 🙂

 20. Sikke en fantastisk bog <3 Jeg vil mægtig gerne vinde den og elsker Louisas ligefremme og ikke-frelste holdning til mad og sundhed. Jeg er med 🙂

 21. Min søde mand laver pandekager til vores to piger på 6 og 9 år HVER fredag – så han har fortjent at få ny inspiration:-)

 22. Min søn på 3,5 er kæmpe pandekage OG Rasmus klump fan. Hver aften vælger han Rasmus klumps kæmpestore finde-bog som godnathistorie 🙂

 23. Vi vil gerne udvide vores pandekage-horisonter. Pt kører vi med pandekager med syltetøj/sukker/is. Vi trænger til nye ideer.

 24. Vi vil gerne have udvidet vores pandekage-horisont; kører pt mest pandekager med is/sukker/syltetøj. Ny inspiration vil være toppen!

 25. Den vil jeg gerne vinde – for herhjemme ELSKER vi pandekager og spiser dem gerne til morgen, middag og aften (dog sjældent på samme dag :-))

 26. Sympatisk tilgang til mad☺️ Og vi elsker også pandekager, faktisk er det noget der samler os, for ingen har det mindste imod pandekager på menuen (når min mand ikke er hjemme laver jeg ofte en sundere variant af banan og havregryn)

 27. Nogle af mine bedste kogebøger er laver af Louisa Lorangs – denne vil jeg også gerne eje 🙂

 28. Vi er også ret vilde med pandekager og fundet ud af at erstatte mælk med kærnemælk er favoritten. Men vi har absolut ikke noget imod at “teste” andre opskrifter som kunne blive en ny favorit!

 29. Her i huset elsker alle pandekager – og heldigvis er manden rigtig god til at bage dem 🙂 men lidt ny inspiration vil være godt 😉

 30. Min 3 årige pige ELSKER Rasmus Klump og hjælpe til i køkkenet. Jeg elsker min pige, er vild med Rasmus Klump og er fan af Louisa Lorang, som er et frisk pust til mine morgener. Vi ville elske en pandekagebog

 31. Åh, jeg har min egen lille Rasmus, som fylder 8 år i næste uge – og som ville ELSKE at få en bog med lige præcis hans yndlingsmad: pandekager i stakkevis

 32. Pandekager fra Frk. Jensens kogebog med æblemos; kan Louisa slå den i hendes nye bog ?

 33. den vil passe perfekt herhjemme hos os med 3 børn i varierende alder og som alle er vilde med pandekager

 34. Jeg har en kammerat, som fik en smartphone og en pandekagepande i kandidatgave. Han blev gladest for panden! Hvis jeg vinder skal han og hans søn have bogen, så de rigtigt kan forkæle mor og lillesøster!

 35. Vi eeeelsker pandekager hjemme hos os og hvor ville jeg gerne inspireres med nogle nye opskrifter fra denne fine bog.

 36. Herhjemme laver min mand tit pandekager og så har vi en tradition i familien man får pandekager til morgenmad på sin fødselsdag, så bogen ville være perfekt som inspiration

 37. Vi nyder allerede godt af mange af Louisas opskrifter og bøger – senest inspirationen til madpakkerne. Hos os er der noget helt særligt ved farmors tynde pandekager og mors tykke amerikanske – men denne bog må være inspirationen til nye pandekageidéer og den bedste undskyldning for at spise endnu flere pandekager 🙂

 38. Vi elsker pandekager og det er bare så hyggeligt at lave og spise sammen med børnene 🙂

 39. Elsker Louisas bøger og garanteret også denne. Og så er den oplagt til brug for min søn og svigerdatter til min 2 elskede børnebørn <3

 40. Uhmmmm…den bog vil helt sikkert bringe mere hygge ind i mit familieliv, hvilket er et must med den årstid vi netop har taget hul på.

 41. Jeg ønsker mig denne skønne bog. For mig er pandekager = min farmor. Min farmor og i dag mine børns oldemor har altid tid og rum til at lave en pandekage. Hun har siden min datters første dag i børnehaven hentet hende onsdag og fredag kl 13, så skal de hjem og hygge. Enten med pandekager eller the-boller. Hun fylder 75 på næste tirsdag og bogen ville være en perfekt ekstra gave både til oldebørn og oldemor❤️

 42. Mine 3 børn og jeg elsker pandekager – det kunne være dejligt at blive inspireret med lidt nye opskrifter 🙂

 43. Det ville passe perfekt med en pandekagebog, så jeg kan bage pandekager sammen med min søn på 4. Krydser fingre.

 44. Uh den bog kunne jeg godt bruge. Har en søn der flittigt laver pandekager til den store guldmedalje 🙂

 45. Vi har en lille pixie-agtig bog med Rasmus´ klump og hans opskrift (eller bedstes opskrift rettere) Det er vores mest læste, den er fedtet, ulækker og trænger helt klart til en opdate. Så tak Louisa fordi du gider at udvide et koncept, der fungerer MAX!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *