Parisersommer

IMG_1649

Hvis du har brug for at drømme dig til Paris, til Frankrig, og ikke mindst til den franske riviera, og hvis du kan holde den særligt dekadente franske blanding af hjertesorg, fortvivlelse og på alle måder upassende alliancer ud, så er der her to sommerbøger, du skal kende.

IMG_1645

Bonjour Tristesse af Francoise Sagan blev et hit da den udkom i slutningen af 1950-erne. Den handler om den 17årige datter til en mand, Raymond. Han har mange affærer, kvinder der går ud og ind af hans og datterens liv, men en smuk sommer ved rivieraen, da Raymond for første gang forelsker sig i en kvinde på hans egen alder, og vores unge hovedperson pludselig skal slås for at holde fast i sin far. Jeg har netop læst denne klassiker for første gang, og den er trist, strålende, interessant og dramatisk. Den er udkommet på forlaget Gyldendal.

IMG_1643

I de fleste af Jojo Moyes (vidunderlige) romaner, er der et link til Paris. Jeg spurgte hende til det, da jeg interviewede hende for et par år siden, og hun fortalte mig at hun altid har elsket byen. Men også at hun har en lille lejlighed dér, hvor hun skriver. (Tænk at have en lille lejlighed i Paris – helt for sig selv…). Denne fine lille sag handler om to elskende – i to forskellige tidsaldre, og om Paris. Den er udkommet på Cicero, og den er simpelthen så fin. Og Paris er den 5. hovedperson i historien.

 

3 kommentarer

  1. Blev introduceret til Francoise Sagan i gymnasiet af min på alle måde fabelagtige fransklærer. Har dog ikke læst noget fra Sagans hånd siden, men nu har jeg bestilt Bonjour Tristesse og glæder mig til at kaste mig over den.

    Du og Sine er en evig kilde til gode læseforslag, og jeg har på det seneste virkelig fundet min læselyst efter at have glemt den et eller andet sted de sidste mange måneder.

    Rigtig god fredag til dig, Julia!

  2. Tak Kære Marina – ja, Sine har virkeligt også mange gode titler på sin blog!

    Kære Randi – ja, den er så fin, og jeg er ærligt talt vild med hende!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *