Drømmesko: Interview med designeren bag Marie Monin

Hvis jeg skulle tippe om en succes, der er lige ved at eksplodere på den danske modescene er det Marie Monin. Et lille bitte familiefirma, drevet af mor og søn, med kærlighed til håndværk, forståelse af stil, og komplet styr på pasforme, farver og kvalitet. Skoene er i den dyrere ende af skalaen, men efter at have købt mit første par og opdaget mærket, er jeg komplet og aldeles solgt. For her er simpelthen sko, man kan have på hele dagen, med hæl, uden på nogen måde at være udfordret. Samtidig tror jeg, at flere og flere tænker (eller øver os i det…) “hellere lidt med fantastisk godt”. Charlotte er designeren bag de italienskproducerede sko, og hun har sagt ja til et interview her. Jeg har fyldt mange billeder ind i indlægget, men klik her for at se hele kollektionen.
Her er Charlotte med sin søn Boris, som er indehaveren af det fine firma.
BC-7716_v3_Farve_small kopi
St--vle-01
Hvem – eller hvad – er Marie Monin?
Marie Monin er et eksklusivt dansk skomærke. Designet er klassisk og elegant og er målrettet til stilbevidste kvinder som værdsætter tidsløs design med kant. Vores signatur er den smukke mørkeblå sål som er inspireret af den nordiske nattehimmel.
Hvor stammer navnet fra ? 
Navnet Marie Monin stammer fra Frankrig og er inspireret af den kvindelige spion Virginia Hall som hjalp den franske modstandsbevægelse under 2. Verdenskrig. Hun havde adskillige kodenavne og et af dem var `Marie Monin`. Med empati, visdom og stort mod gjorde hun en forskel. Boris og jeg valgte navnet `Marie Monin` på grund af vores beundring for hendes uselvviskhed i kampen for frihed.
Jane-BlåGrøn-Side
Hvilke principper designer ud fra?
I vores familie firma arbejder vi ud fra klassisk design og integritet. Og vi sætter en stor ære i håndværket og det æstetiske design. Vi fokuserer meget på kvalitet i alle dele  af produktionen. Derfor designer vi udelukkende sko hvor æstetikken, de unikke detaljer,  tidsløsheden og stilen holder frem i tiden. Vores sko skal også kunne bæres af vores kunder om 5 eller 10 år.
Derudover er bæredygtighed afspejlet I den måde vi driver vores virksomhed på. Vores sko er 100% håndlavede I Italien hos en lille familiedrevet fabrik. Den er skabt af det ældste medlem på 83 år som stadig arbejder på fabrikken.  Ligesom vores skoæsker og håndlavede  skoposer er produceret i Italien.
Og vi arbejder bevidst ikke med sæsoner. Det vil sige at vores designs kan købes sæson efter sæson. Vi mener tiden er løbet fra kortvarige designs som bliver presset ud på modemarkedet for derefter at blive kastet ligeså hurtigt væk igen. Vores første designs bliver stadig solgt hos vores forhandlere. Derfor kommer vores sko også yderst sjældnent på udsalg og det skaber en tillid hos vores kunder som køber skoene som en investering til deres garderobe.
Hvem er I ?
Marie Monin er skabt af min søn Boris og jeg. Tidligere havde jeg en luksus skobutik Lola Pagola som forhandlede luksusmærker som Alexander Mcqueen, Bottega Veneta, Emmanuel Ungaro, Bruno Frisoni, Michel Vivien, Sergio Rossi og Costume National. Jeg designer skoene og Boris ( som ejer Marie Monin ) driver firmaet. Boris har en baggrund som professionel racerkører med flere international mesterskaber bag sig.
Hvad er en smuk sko?
En smuk sko er kendetegnet ved at du kan tage den frem om 20 år og den vil stadig imponere med dens elegante design. Jeg har selv et par røde Christian Dior sandaler fra midten af 50érne som stadig er tidløse.
Hvad er god stil ?
God stil handler bl.a. om at have selvindsigt til at se hvad der klæder en nu og hvad der klæder en fremover. Man forandrer sig og gennemgår en udvikling gennem hele livet som jeg mener kvinder skal bruge til at fremhæve det smukke i dem. Det der klædte en for 5 år siden er ikke nødvendigvis det samme som nu. Samtidig synes jeg også det er vigtigt at have modet til ikke at følge flokken altid, men stikke lidt ud.
unspecified-7
MM-EliseSort
MM-SOLVEJ-SORT
Jane-Gul-Side
3 Comments
Previous Post
Next Post