Om Kvindebilleder

Det er ikke på den måde standard, at et modemagasin til kvinder vælger en gravid model til deres forside. Uanset hvor smuk hun end er. Men det har Eurowoman med vanlig trend-tæft og fingeren på pulsen valgt at gøre i denne måned. Jeg synes simpelthen det er så cool. Ud over at fortælle os om skønhed i alle faser af kvindelivet, så favner de med den forside også alt det mange kvinder oplever i løbet af et liv, og viser dermed at det er slut med at magasiner altid skal være et frikvarter fra den virkelige verden. I udlandet har det altid været sådan at stor journalistisk integritet også fandtes på de glittede sider, at man havde faglighed, indsigt og mod til at sætte spørgsmålstegn ved normer og vaner gennem magasinernes artikler. Cosmopolitan i USA udmærkede sig tidligt i 1960-erne ved at skrive om kvinders ret til et sexliv, til prævention og en selvstændig indtægt, The New Yorker har altid villet mere end at være venlig, og noget siger mig, at nogen er i gang med at ændre vores måder at se magasiner på herhjemme.

 

3 Comments
Previous Post
Next Post