Om Kvindebilleder

Det er ikke på den måde standard, at et modemagasin til kvinder vælger en gravid model til deres forside. Uanset hvor smuk hun end er. Men det har Eurowoman med vanlig trend-tæft og fingeren på pulsen valgt at gøre i denne måned. Jeg synes simpelthen det er så cool. Ud over at fortælle os om skønhed i alle faser af kvindelivet, så favner de med den forside også alt det mange kvinder oplever i løbet af et liv, og viser dermed at det er slut med at magasiner altid skal være et frikvarter fra den virkelige verden. I udlandet har det altid været sådan at stor journalistisk integritet også fandtes på de glittede sider, at man havde faglighed, indsigt og mod til at sætte spørgsmålstegn ved normer og vaner gennem magasinernes artikler. Cosmopolitan i USA udmærkede sig tidligt i 1960-erne ved at skrive om kvinders ret til et sexliv, til prævention og en selvstændig indtægt, The New Yorker har altid villet mere end at være venlig, og noget siger mig, at nogen er i gang med at ændre vores måder at se magasiner på herhjemme.

 

3 kommentarer

 1. Jeg er så enig! De er sgu seje
  Var også begejstret. God pointe, at dameblade IKKE kun skal være en pause fra virkeligheden.
  Virkeligheden kan være så skøn hvis man gør sig umage

 2. Det kunne man da håbe – jeg læser noget nær aldrig dameblade, da jeg føler mig dummere og dummere for hver side. Mit liv centrerer sig ikke om de nyeste trends indenfor makeup eller tøj (omend jeg har en solid samling dyre sko og et bugnende tøjskab), så måske er jeg bare ikke målgruppen. Men jeg bliver decideret provokeret af sådan-taber-du-ti-kg-på-tre-uger og mirakel rynke-fjerner artiklerne. Efter min mening puster det til det kollektivt lave selvværd, der plager yngre kvinder i Danmark i disse år.

  Måske er det min lægeligevidenskabelige baggrund, men jeg bliver også hidsig af alt det ævl uden hold i videnskabelig evidens, der bliver hældt i hovedet på kvinder (pun intended) hvad angår mad, motion og skønhed.

  Så derfor læser jeg ikke dameblade, i sidste ende er det nok bedre for mit blodtryk.

 3. Sjovt. Jeg har lige præcis og læst dette nummer. Og er meget, meget positivt overrasket. Ikke kun over forsiden, men også indholdet. Synes Maria Gregersen er smuk på en smuk, naboens datter måde – og interviewet med hende er også godt og nede på jorden (selvom der flere gange nævnes “villa på Frederiksberg” – catjeeeens). For det meste bliver jeg skuffet over Eurowoman når jeg endelig læser det, men her rykkede de – i den internationale retning!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *