Om Vold & Terror, Og Et Bud På Hvad Vi Kan Gøre (omend jeg måske er meget naiv)

businessman holding a stop sign

Herude på bloggen, har vi i efterhånden alt for mange kommentarfelter talt med hinanden om den magtesløshed vi allesammen føler, den uformåen, og den manglende retning at handle i. Vi har talt og sukket og opfordret hinanden til at kramme dem vi elsker lidt mere, og jeg tror stadig på den model. Nu har jeg så også læst en artikel, som viser en sammenhæng mellem en opvækst med vold i hjemmet og terror. Måske ikke en direkte, efterprøvet sammenhæng, men en tendens. I artiklen viser kloge mennesker nemlig hvordan de mennesker, der begår vold mod mange mennesker, kommer fra et hjem hvor vold er normen. Hvor far slår mor, eller hvor man selv har været udsat for vold. Jeg siger ikke at jeg har regnet noget ud, eller at nogen har, men der er en sammenhæng. Jeg selv støtter danner i deres kamp mod vold mod kvinder og børn; det er en lille ting, men måske er det her, vi kan gøre noget? Eller for andre krisecentre? Eller opfordre vore politikere til at ofre penge på at undersøge hvad voldsudsathed gør ved vores syn på vold? Måske er jeg naiv, men måske er der faktisk en åbning her?

Links:

Artiklen om vold og terror finder du her.

Adgang til den forskning og vidensbank Danner deler ud af finder du her.

Link til at støtte Danner i deres arbejde finder du her.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *