Jeg bruger 37% af min kapacitet på…

Det blomstrer og knitrer i kolonøjseren – så vidt jeg husker er det på sidste vers med de første sommersager, men jeg har sået en masse nyt i år, så mon ikke det kan lykkes mig at gro noget pænt. Jeg skal desværre først derud i morgen; familiekoordineringen tillader det nemlig ikke før, og den kører på højeste gear her i slutspurten inden sommer, så der er lige lidt, der skal lykkes. Og den der koordinering, den synes jeg edderrøvme er noget af det sværeste. Ind i mellem har jeg det som om sådan ca 37% procent af min hjernekapacitet bliver brugt til at få alle ender til at mødes, og at de sidste 63% går til at rydde op, når det ikke lykkes. Denne uge har været fuld af sådan noget med, at hvis døgnet bare havde to timer mere, eller hvis alle bare var en del mere forudsigelige og spiste deres morgenmad, når jeg syntes de skulle, så ville det hele kørt som smurt. Men ingen gør som jeg siger (og det er nok virkeligt godt), og hver dag mangler lige lidt tid hist og pist og rundtomkring. Men når det så er sagt, så går det op for mig, at det netop er det jeg er vild med, og at jeg slet ikke kan regne ud hvad jeg gør, når mine unger er så store at de slet ikke har brug for den slags mere? Der er jo ikke længe til. Måske bliver jeg digter, eller måske får jeg et hegn jeg selv har flettet i pil (!) ude i koloen.

7 kommentarer

 1. Når dine unger er store nok, så har du tid til at skrive en ny bog 😉 du ved jeg nok skal læse den. God weekend søde Julia. Kh Birgitte

 2. Kære Susanne

  Det synes jeg alvorligt talt er en rigtig dårlig ide!

  Jeg har det virkeligt stramt med, at vi “rige og privilegerede” danske familier løser vores familie/arbejdslivs balance ved at hyre underbetalt udenlands arbejdskraft ind, til at løse arbejdsopgave som børnepasning, rengøring og mandlavning til en timepris, som du ikke engang kan få en vranten dansk teenager til at arbejde for. 4000 kr om måneden for op til 30 timers arbejde om ugen – det giver en timeløn på 33 kr i timen.

  Det er udnyttelse af fattige kvinder, og svært at se, hvordan et forslag om en au pair i familien Lahme stemmer overens med de ligestillingspolitiske holdninger, som ellers deles her på bloggen.

  Venligst TrineN

 3. Kære Susanne: Tak for omsorg, og fordi du altid er på “mit hold” i livets opture og besværligheder.

  Kære Trine: Jeg er enig med dig. Jeg er ikke på nogen måde fan af au pair-ordningen, og jeg er klar over at mange har gode aftaler, giver rigeligt i løn, sørger for ordentlige vilkår til deres au pairs og i øvrigt er gavmilde med tid og omsorg. Der er også bare mange der ikke er. Og så tænker jeg at au pair-ordningens formål jo ikke er hushjælp men kulturel udveksling. Vi har faktisk hjælp. Gode barepiger og en god rengøringshjælp.
  Kære Birgitte b! TAK, fordi du gider – rigtig god weekend til dig, søde Birgitte! KH J

 4. Sidder og klukker lidt over gode barepiger, deler man ordet er det en sjov slåfejl. Så tak for smilet.

 5. Er med dig! Den med de 37% passer meget godt. Som i dag, hvor yngste barnet vækker mig kl 5.45, fordi han har kastet op i hele sengen. Nu kører min hjerne på højtryk, for i morgen skal jeg til Kbh som censor fra man-ons, og der er ikke tid til sygdom hos nogen.
  Jeg ved godt, at jeg burde “hvile i det”, og tænke at børnene så hurtigt bliver store, men lige nu tænker jeg bare f***, hvad gør vi?????
  Så 37% er nok et ret godt bud på den hjernekapacitet, der bruges på at koordinere……. Vi har nemlig hverken barnepiger, rengøringshjælp, au pair eller familie i nærheden.

 6. Jeg er udmærket klar over at au pair er politisk ukorrekt, men jeg kender også flygtningekvinder, som har haft stor glæde af ordningen.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *