Næsten nu…

I morgen udkommer ManiFest. Det er sådan en lidt mærkelig ventetid, for én ting er at den udkommer efter at den har været færdig i næsten et halvt år, noget at andet er, at så ved man ikke rigtigt, hvad der så egentligt sker med den. Bøger som mine bliver sjældent anmeldt – det er noget med genren og typen. Hvis man kan lide genren hedder den genre enten narrativ non-fiction eller memoir, hvis man ikke kan lide den, hedder det bekendelseslitteratur. Så anmeldelser er egentligt ikke dem, jeg på nogen måde venter på, jeg venter på at høre, hvad du derude synes. Dig, der faktisk læser den. Dén ventetid er nærmest ulidelig. jeg har før oplevet at der er gået uger, måneder efter jeg har skrevet noget, efter det er blevet udgivet, til folk rent faktisk har læst det, og dét er mærkeligt. Bøger tager tid, og tid er ikke det vi har mest af. Men jeg venter. Og prøver at være tålmodig, uden at blive helt krøllet i dette underlige vakuum, der er mellem det sidste punktum er sat, og den første side er læst. Heldigvis er det glimmeronsdag, og billedet her blev faktisk taget, da vi tog pressebilleder til ManiFest og jeg insisterede på glimmeregn.

 

13 kommentarer

 1. Bekendelseslitteratur? Træls klang i mine ører. Lyder lidt hen af en litterær skriftestol uden syndsforladelse… Men JEG glæder mig til at læse den, og jeg kan ikke andet end forestille mig, at jeg vil anbefale den vidt og bredt og låne den ud, til den er gennemlæst grænsende til tyndslidt med æselører, små noter i margenen indtørrende pletter efter lattertårer.

  Kram til dig og god glimmeronsdag

 2. På linket til Saxo er der en læseprøve på ManiFest. Den har jeg lige læst. Åh Julia, jeg ved slet ikke, hvad jeg skal sige?!! At du rammer plet (igen), at du rammer lige ned i den bløde bolledej (måske min mave), at jeg nu indser, at det ikke er en bog, der kan læses uden at holde pause – for at grine, græde eller tænke efter. Åh jeg glæder mig til resten af bogen. Kram herfra

 3. Jeg venter også spændt på posten. Tag det roligt, Julia. Det kan kun blive godt, når det er dig, fordi du er dig, helt fantastisk.

 4. Tillykke med bøgen, den skal jeg helt klart have føjet til samlingen 🙂

 5. Jeg glæder mig helt vildt til at læse den. Er i gang med Alt Det Lys Vi Ikke Ser. Men bagefter skal jeg læse Manifest 4 🙂

 6. Tillykke med bogen, jeg glæder mig til at læse den 🙂 Og fint interview med dig i det Femina der udkommer i morgen også forresten <3

 7. Jubii – jeg glæder mig, den skal jo hjem på hylden med resten af Lahme-samlingen 😉

  Og hey, iøvrigt så stemmer jeg for, at de bliver indspillet på lydbog – hele flokken! Af dig, allerhelst – det kunne altså være noget så skægt, at høre lige netop du selv fortælle dem.
  Både fordi, man så hører tonelejet netop som det er tiltænkt – og så fordi jeg er ubetinget fan af din bedårende, fynske tv-stemme *indsæt flov girlchrush smiley efter eget valg*. Ved ikke hvad der er med den dialekt… men får også altid lyst til at fri til Bent Nygaard, når de gamle ser håndbold og han er kommentator *indsæt dobbelt så flov smiley*

  – A

 8. Kære Julia,
  Læseprøven på Saxo er rigtig rigtig god. Og på opfordring vil jeg meget gerne rose din ‘gamle ‘ bog Sandheder fra en løgner. Jeg hørte lydbogen på ereolen, som du selv læste højt. Det var det allerførste jeg nogensinde ‘læste’ af dig. Din stil er befriende ærlig, sjov, klog, sprogligt fin og din helt egen. Jeg er sikker på at Manifest nok skal blive elsket af dine læsere og tusindvis af veninder, du ikke kender personligt, og lur mig om ikke du også bliver anmeldt!
  Sommerhilsen fra
  Ulla

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *