På mit natbord

Stakkevis af bøger venter på at blive læst, og nogle af dem er jeg i gang med samtidig. Det kommer lidt bag på mig, hvor glad jeg er blevet for at læse faglitteratur. Jeg læser en del skønlitteratur i mit arbejde for Femina, men ofte er faglitteraturen overset, synes jeg. På mit natbord er den så ikke. Her er stakken af bøger, jeg lige nu er i gang med, og fortæl mig endelig hvis du er i gang med noget, jeg bør kende! Den øverste her er en samling etnologiske skrifter, som jeg netop er blevet færdig med. Den gennemgår ikke bare hvordan spakulturen og turismen opstod, men også hvilke by-kulturelle elementer der fra 1700tallet og frem har været med til at forme vores opfattelse af hvad der skal til for at en by er en by, og for at man har det godt i den. Kolonihaver har eksempelvis deres eget kapitel i den.

2016-04-22 10.44.30

Fordi jeg læser for mine unger alle steder, ligger Doktor Z også på natbordet. Hvis ikke du allerede kender de hylende morsomme fantasyagtige fortællinger om de to forstadsdrenge, så kast dig over dem. Jeg har interviewet forfatteren her.

2016-04-22 10.44.36

Renæssancemad er en knaldroman af hverdagshistorie fra 1600tallet. Jeg er totalt vild med den. Jeg havde aldrig selv købt den, men fik den i fødselsdagsgave af mine gode veninde. Den kan noget af det, god faglitteratur skal kunne: Give AHAoplevelser og være medrivende.

2016-04-22 10.44.41

Historien om det hele er en vanvittig spændende bog om, hvad forskellen er på at se verden gennem videnskabelige briller eller med et blik, hvor man tror på at der er mere mellem himmel ord jord, end man kan regne sig frem til. Der er maskulint selvsmagende afsnit undervejs, men hvis man bærer over med de få af den slags der er, så er den her altså virkelig noget særligt.

2016-04-22 10.44.47

 

9 Comments
Previous Post
Next Post