Berlin, Regn & Bobler

 

Johan og jeg har brugt weekenden i Berlin.

Ikke alene, men med de dejligste venner. Sådan nogle, hvor snakken ikke stopper, og hvor grinene til sidst gør ondt i kinderne. Det har virkeligt været sjovt. Vores venner fiksede den fineste Airbnb-lejlighed i Kreutzberg, og de billigste flybilletter og vi strøg afsted uden at være nødt til at lave et bankkup inden.

Jeg har ikke prøvet airbnb før, men det var simpelthen så nemt, enkelt og rart med en lille lejlighed, og muligheden for at forstå den by, man er landet i. Jeg er ret vild med Berlin – den er mindre smuk end mange andre byer, men den der råhed, den har, er virkelig fantastisk. Den ser ud som en plan, der er gået huller i, og det er den vel egentligt også. (Jeg vender tilbage med flere billeder derfra senere på ugen.)

Tilgengæld var der så pissekoldt i Berlin, at jeg nåede at klapre tænder og have alt mit tøj på samtidig i flere omgange. Hvis ikke det øsede ned (vi taler full-on nedbør), så haglede det, så det blev til en del kaffe, en del glas hvidvin og indkøb af skraldede touristparaplyer.

Og efter en gennemført voksenweekend, kom vi så hjem til glade unger, som har haft en perfekt weekend med bedsteforældre, løsere regler og flere livretter, og alle er blevet tanket op på tid og ro. (Jeg nåede selvfølgeligt at savne ungerne til det gjorde ondt i kødet, for sådan er det åbenbart bare med mig; jeg vil have dem allesammen samtidig, og når jeg har det for længe af gangen, ønsker jeg mig også luft under vingerne og fire timers søvn uden afbrydelser.)

(Og ja, jeg fik løbet et par ture – og det sorte på kinderne er den makeup jeg ikke rensede af før jeg gik i seng. Og nej, det må man ikke lade være med, men som regelret mor til to og lovlydig indenfor det økologiske område føler jeg mig nærmest rebelsk ved at have mascaraen hængende på kinderne )

IMG_5023

I Berlin lærte jeg af min veninde, at man med fordel kan hælde boblerne over sin østers, hvis man er så heldig at have sådan et sæt til rådighed en gang eller to i løbet af et liv. Så det gjorde jeg! Og følte mig vild, dekadent og … fuld.

IMG_5020

6 kommentarer

 1. Hvor ser det dejligt ud, det hele – også mascaraen ned ad kinderne og hvor er det dog skønt at se at jeg ikke er den eneste der ikke altid får ordnet lige netop det der med at fjerne makeuppen om aftenen (læs: nærmest snarere reglen end undtagelsen at jeg “glemmer”/ikke orker det ;))
  Og der er den igen, den der lækre neglelak 😉 Kan man få vristet mærke og navn ud af dig 😉
  Kh. Louisa

 2. Østers og voksentid, skønt! Og hvor er det sejt at du holder løberutinen ved lige, når du er på tur! Jeg var hoppet i hvidvins og latte hullet asap, og aldrig kommet op igen 😉

 3. Berlin………….total yndlings by. Vi har været der en del gange efterhånden. Altid i lejligheder, og altid med byen under huden. Det hjælper at være gift med en mand, som elsker Berlin, og som taler tysk så flydende, at man totalt græmmes over egne forsøg på at kommunikere med “der, die, das bröttchen”. Nu er han selvfølgeligt også tysklærer.
  Det er en vidunderlig by at være i uden børn, men også med børn. Fantastiske legepladser, cafeer, børnemuseer, zoo og is-butikker.
  Elsker byens råhed, og ja, på et tidspunkt, så kunne jeg faktisk godt overtales til at flytte mit liv dertil et par måneder eller 5 (sagde engelsklæreren !!!!)

  Jeg har aldrig smagt østers – har altid undret mig over konceptet “rå skaldyr”, men champagnen den ser nu god ud. MMMMM, og kaffen.
  Jeg tror vist, at jeg er misundelig. Bare lige lidt.
  Kram

 4. Berlin er altid dejlig – godt at I kom af sted 🙂 Og hvis det kan være en trøst, så var vejret herhjemme lige så råkoldt, blæsende og regnfuldt… foråret synes langt væk!
  Forresten, jeg får lyst til at nævne at People´s Press har udgivet bogen “BERLIN.DK”, redigeret af Ole Blegvad og Rasmus Funder. I bogen fortæller 11 danske kulturpersonligheder, der alle har boet og arbejdet i Berlin, om byen. Det er en guldgrube af viden og tips, godt skrevet og samtidig flot illustreret – en god guide for dem der vil et spadestik dybere end Politikens Turen går til Berlin. God uge til dig, Julia 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *