Morgenritualer & Glimmersokker (og de sidste dages frelste)

IMG_4988

Hvis du har læst med her i et stykke tid, ved du at jeg på ingen måde ser mig selv som den sporty type. Det er heller ikke mange år siden, jeg tænkte sort kaffe og smøger var den bedste kur mod træthed og uoplagthed. Måske er det fordi jeg er ved at blive ældre, eller fordi jeg bare er ved at blive klogere – eller måske endda: Ved at blive lige så pisseirriterende, som alle de andre, der har set lyset i et eller andet og nu ikke kan holde kæft med det? Måske er det sidste i virkeligheden det mest sandsynlige.

Men sagen er den, at jeg har erkendt at det virker. Det med at bevæge sig. Det virker faktisk. Jeg fik ondt i hoften for en uges tid siden, og det betød, at jeg lige har måttet undvære løb / lunten i en uges tid. Det var ikke godt. For noget. Og det, der med at bryde vanen, burde jo være godt, men bare ikke når vanen er at jeg skal tidligere op om morgenen, end det der føles logisk.

Så i morges, da jeg stod op før fanden fik sko på, gik det op for mig, at det jo faktisk nu er lyst klokken 0530. Måske er det lyset, eller det at få kuldechokket om morgenen, men dagen bliver faktisk (for mig) på en eller anden måde, mere energisk, mere frisk, end ved at holde mig til kaffen alene. Og det er her, jeg begynder at blive bekymret for mig selv.

For det er jo sådan de sidste dages frelste lyder; de der irriterende typer, der har indset noget / mærket noget på egen krop, og nu skal ALLE andre gøre det samme. Det er faktisk ikke sådan jeg har det; men jeg må erkende at for mig virker morgensuset; det der hvor knopperne på træerne er ved at springe ud, hvor morgentrafikken er rolig, og hvor duften af natten stadig hænger i luften. Jeg er ikke sådan for alvor blevet tjekket; for løbestrømperne er i hver sin farve, dog med glimmer og det må opveje den manglende tjekkethed.

IMG_4989

14 kommentarer

 1. Respekt! Kl.5.30 om morgenen! Det kunne jeg simpelthen ikke under nogen omstændigheder!

 2. Det er bare for sejt!
  Jeg har mange morgener tænkt “Når Julia kan, så kan jeg også”. Og så har jeg drejet mig en omgang i sengen, og er blevet liggende indtil ungerne overfalder mig kl 6.00…

  Men bliver du ikke frygteligt træt om aftenen? Eller er skelnen mellem fysisk og mentalt træt lidt ligemeget, når man er mor til 2 krudtugler? (jeg hælder personligt til ja på den sidste 😉 )

 3. Åh, ja, lyset gør så meget for energien og det gode humør! Jeg nød i morges, at fuglene sang så smukt – kun for mig, føltes det som! Mit bentøj virker ikke mere (lød jeg lige som én på halvfems dér?), så jeg er med dig ude i kulden og lyset i tankerne (for jep, jeg er også på farten fra kl. 5:20)

 4. Det med hofterne skal du få undersøgt.

  Men når det er sagt, så har jeg haft slidgigt i hofterne siden jeg var 8 år gammel og det eneste, der virker er ledvæske. Det er noget man skal bevæge sig til (kan ikke købes på flaske …), så den eneste effektive kur mod ondt i hofterne er at bevæge sig.

  Fordi min knæ er noget hø, står den i stedet på den her hos mig – http://www.waterrower.co.uk.

 5. Argh, hvad sker der for alle jer morgentyper, hahaha?!! Jeg er dybt misundelig, men efter flere måneder med halv-dårlig søvn, så magter jeg slet ikke motion. Kh. Birgitte

 6. Åh. Jeg boede i indre by i 5 år og den tid på året hvor kastanie træernes knopper næsten bristede fra dag til dag var turen rundt om søerne en ekstra stor fornøjelse

 7. Du skal forkæle dig selv med nogle gode løbestrømper!
  Fx fra Seger http://www.billigsport24.dk/seger-basic-lobestrompe-3-par. Det gør altså fornøjelsen endnu større at smyge fusserne i bløde sokker uden sømme, der trykker i skoen.
  (Jeg kommer kun afsted en gang eller to om ugen, og jeg har skuffen fuld. Hvis du er afsted HVER morgen, synes jeg nok, du er beyond worth it!)

 8. Ingen gluten OG løb før kl 6 om morgenen – jeg siger dig Julia, du er et skridt fra at stå på gadehjørnerne og prædike med en kop sojalatte i hånden og en helsebibel i hånden. (Disclaimer: jeg har stor respekt for de sunde, de usunde, veganerne, de laktose intolerante og alle de andre. Det er bare lidt komisk Julia!!!!)

 9. Stor respekt. Du er det absolut første menneske i verden, der har formået at skrive om motion – og det endda tidligt på morgenen – uden at jeg har haft lyst til at kyle min mobil ind i væggen og skråle noget grimt for derefter at unfollowe i vildskab. Imponerende.

 10. Kære NanO – jeg hulker af grin! TAK – jeg hader frelstheden, og at høre om dem, der virkelig har fundet lykken i grønkål…

  Kære Bitten – ARGH – jeg kan høre mig selv nu, jeg stopper!

  Kære Mette B – Jeg klikker nogle hjem med det samme. Tænkte bare at noget af kunsten var IKKE at gå amok i udstyr….

  Kære Birgitte – nej, det er heller ikke til at holde ud. Dårlig søvn er det værste.

  Kære Henriette, ja, man bliver lykkelig af det.

  Kære Liselotte; det virker ikke som om man kommer uden om det der med bevægelse. Jeg har fået det undersøgt og det var noget “muskulært”, som man bare skal passe lidt på og så ellers træne op…

  Kære SL – TAK!

  Kære CM – jeg synes virkeligt ikke det er en fornøjelse, når jeg skal ud af fjerne…

  Kærligst
  J

 11. Kære Julia.
  Sidder med med morgenens 2. kop kaffe og en grovkiks og læser dit indlæg og bliver igen-igen motiveret til at få gjort noget ved mine egne intentioner om at træne op til at kunne løbe (efter ca. 1 års pause pga. lændehold og strenge ordrer fra fast fysioterapeut) igen. Jeg kan nemlig også godt huske hvor fedt jeg synes det var især på denne årstid.
  Tak fordi du lige mindede mig om det 😉
  Kh. Louisa

 12. ville så gerne gøre det samme. men børn sover kl. 0530 og jeg er alene med dem…stor respekt!

 13. For små 4 uger siden tænkte jeg – hvis Julia synes det er rart må der være noget om snakken. Nu ringer mit vækkeur kl 5 tre dage om ugen og så er det ud af fjerne og på med løbeskoene. Det er det bedste. Elsker de morgener hvor jeg kommer hjem fyldt med energi og er igang med morgen grøden på komfuret inden ungerne vågner. Med en på knap 3 år og en på 7 måneder kunne jeg ikke lige overskue hvor motion kom ind i skemaet og efter de er puttet om aftenen er der kun energi til at slæbe mig over i sofaen så nu har jeg givet mig selv 1 ekstra time i døgnet tre dage om ugen og jeg elsker det. Tak.

 14. Jeg kan ikke løbe om morgenen. Jeg kan ikke! Og jeg er sådan en irriterende type der løber marathon. Men om morgenen. . Gys. Det eneste jeg kan om morgenen er at drikke kaffe. Og helst meget af det. Så stor respekt herfra 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *