Muligvis den ultimative ferie med børn

Hvis du som jeg, er på udkig efter den form for ferie, der giver både børn og voksne reel ferie, så er dette muligvis noget for dig. Jeg blev opmærksom på Gulliver Rejser i efteråret. Det er et lillebitte bureau som arrangerer rejser for børnefamilier. Jeg tænkte først at det ville være ret grænseoverskridende at bruge ferietid og ikke mindst penge, på at rejse afsted med andre mennesker, som man ikke kender i forvejen, men nu er jeg blevet helt varm på ideen, og faktum er at vi faktisk har købt en rejse, som vi skal afsted på senere på året.  Jeg forestiller mig at det er som livet i kolonihaven, bare med pool og solskinsgaranti.
Ungerne glæder sig, og vi glæder os, men fordi jeg havde så mange spørgsmål til denne rimelig hipperamte sociale rejseform, tænkte jeg at jeg ville dele spørgsmål og svar med jer. Så hermed: Mød Gulliver Rejser aka Marianne & Jonas. Alle billeder i indlægget har jeg fået fra Gulliver Rejser.
FeriermedbrnGulliverRejser_srcset-large
Gulliver 2401
Fortæl historien om Gulliver Rejser, og ikke mindst: Hvordan I kan overskue at bruge sommeren på andre?
GulliverRejser udsprang til at starte med meget gennem vores eget behov. Da vi fik børn måtte vi erkende at vi ikke kunne rejse på samme måde som vi havde gjort tidligere. Vi prøvede forskellige former for rejser, men der var ikke rigtig nogle rejsetilbud på markedet der appellerede til os. Vi ville gerne have en ferie, hvor der var andre børn og voksne med, samtidig med at vi også gerne ville have privatliv. Vi kunne ikke overskue charterkonceptet og masseturisme og all inklusive var sku ikke lige os. Så når vi ikke var så heldige at kunne få venner med børn med på ferie var vi lidt i limbo. Så da vi havde talt om det en sommer besluttede vi at springe ud i det og starte vores eget rejsebureau for rejseglade børnefamilier der ønsker at prøve en anden type mere social familieferie. Vi er selv rimelig sociale mennesker. Marianne er en der elsker at planlægge den perfekte ferie, så når vi bruger vores ferier på at forberede og afholde ferier for andre får vi energi af at se hvordan børn og voksne hygger sig.
Gulliver 3916

Hvem er typisk med på jeres rejser?

Det vi bliver spurgt oftest om, af de familier der er interesserede i vores ferier er, hvem er de andre der skal med”? Til det plejer vi at svare ”de er ligesom jer” og det passer faktisk ret præcist. Vi plejer at sige at vi taler til det blågrønne segment. De familier der typiske rejser med os, er mennesker der er socialt anlagt og ikke bange for at møde nye mennesker. Samtidig har alle jo deres egen lejebil så man kan komme ud og opleve området når lysten melder sig. Familierne varierer i størrelse. Vi har både enlige forældre med 1-2 børn og familier med 4-5 børn. Alderen varierer også fra ca. 35-50 for de voksne og 0-16 for børnene. I starten troede vi at børnene helst skulle være ca. samme alder, men undervejs har vi set at børnene leger rigtig godt på tværs af alder.

Gulliver 3971

Hvordan sikrer I at det er søde mennesker, man følges med?

Det er jo i princippet svært at sikre sig, at det kun er flinke og rare mennesker der er med på vores ferier. Vi er meget åbne om hvad vores ferietype involverer og hvad vi kan tilbyde så folk er forberedt på hvad der kommer til at ske. Folk er jo forskellige, men vi har gennem de 4 år vi har afholdt rejser endnu ikke haft en dårlig oplevelser med vores gæster. Folk er selvfølgelig forskellige, men vi er jo alle interesserede i at have en god ferie sammen med vores familie og selv om der jo også er forskel på hvordan vi opdrager vores børn er der forståelse for de forskelle. Det vi oplever, er faktisk at mange børn og voksne bliver venner og holder kontakten når de kommer hjem fra ferien. Vores oplevelse, er at vi henvender os til et segment – så vi har et langt stykke hen ad vejen den samme værdiforståelse.  Vores ferier appellerer til socialt og udadvendt publikum og derfor også mennesker der er vandt til, at omgås andre i social sammenhænge.

IMG_0695

Hvad sker der med børnene, på sådan en ferie?

Det denne type ferie giver børnene både nye legekammerater og en større mulighed for fri og uovervåget leg. Vi vælger bevidst steder, hvor vi kan være for os selv og hvor der er plads til at børnene kan løbe rundt og lege. De små ser op til de store og de store hjælper de små, så de ikke så ofte skal tage fat i forældrene. Der er altid en pool de steder hvor vi bor, så ungerne kan plaske rundt i timer under opsyn af de voksne selvfølgelig. En af bonusserne ved denne type ferie er netop, at vi er flere til at kigge efter børnene så der også er lidt tid til at forældrene kan slappe af med en god bog eller en lille siesta.  Børnene løber også mellem lejlighederne og ind og ud hos hinanden.

Gulliver 3991

 Hvad er jeres bedste råd til en sommerferie med børn?

Vores 5 bedste råd til en sommerferie med børn er:

 1. Køb masser af is til børnene.
 2. Tag med os!
 3. Sørg for at arrangere en ferie, hvor der er plads til at alle har ferie så det ikke kun er børnene eller de voksnes behov der bliver opfyldt. Sørg for at der er en Pool og at forældrene har mulighed for at kunne lukke en dør.
 4. 3 timers reglen: Når man skal ud og opleve noget er det vores erfaring at børn normalt kan holde til ca. 3 timer. Så har de fået nok og vil hjem eller lave noget andet. Vi prøver derfor at holde vores arrangementer på ca. 3 timer, når det er muligt. Selvfølgelig med mulighed for at forlænge, hvis alle har det sjovt og hygger sigJ
 5. Vær fleksibel og accepter at de planer I har lagt kan ændre sig.

5 kommentarer

 1. Åh, nogle skønne billeder!

  Jeg har ofte kigget på Gullivers tours de sidste par år, og drømt mig væk til voksentid og artige børn. Det lyder bare som heaven for børnefamilier ! Prisen er vild, når man lige ser den, men en aktiv familie på 4 kommer hurtigt derop af med indkvartering og entre til alt muligt..

  Jeg skal klart have overtalt min bedre halvdel til at prøve. Ferie med legekammerater og rødvinsbuddys, så bliver det jo ikke bedre! 😉

 2. Hvor fedt! Vi har også bestilt – og skal afsted til Sicilien den sidste uge de har på programmet. Jeg har også set på det over flere år – og i år blev det så. Og vi glæder os helt vildt meget – til pool, leg, rødvin, masser af børn og voksne – og dermed lidt til alle behov.

 3. Hej Cille – nej hvor skønt! Jeg glæder mig meget til at høre, hvad du synes!

  Hej CM – ja, det er faktisk ret dyrt, men når først jeg begynder at lægge charterferiepriser sammen, så er det ikke så langt der fra…

  Kram
  J

 4. Det kan du roligt glæde dig til! Vi skal til Cantabrien med Gulliver for 2. år i træk til sommer 🙂
  Ses vi?
  Uhm, lune grill aftener med skønne mennesker, børnene løber og leger, vi voksne har svært ved at komme i seng i fornuftig tid, fordi det er top hyggeligt! Meget lækre lejligheder, sjove aktiviteter, dejlig mad… ah, det skal blive skønt!

 5. Vi var med gulliver til cantabrien i 2014 – det var fantastisk! Den bedste ferie nogensinde! Hyggelige mennesker, børn fik venner, og vi fik oplevet en hel masse, som vi selv ville have haft svært ved at planlægge. Den ultimative kombi af arrangementer, tid alene, og socialt liv.
  Hvis min mand ikke skulle opereres her snart, ville vi være taget med til Sicilien også til sommer. Har sparet op lige siden sidste rejse med gulliver, og ville gerne afsted igen – det må blive næste år.
  Er sikker på i får en skøn tur, marianne og Jonas er fantastiske, og det er en fed måde at rejse på.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *