3 ting, jeg ville ønske jeg havde lært noget før

For en uges tid siden blev jeg interviewet til et projekt, som handler om læring. Her blev jeg blandt meget andet spurgt om der er ting, i mit liv, jeg ville ønske jeg havde vidst noget før. Ting, jeg har lært sent. Og der er faktisk virkeligt mange. Mange ting, som jeg ville ønske jeg havde fattet noget før. Både i forhold til venskaber, kærlighed, børn, liv, rummelighed, penge, sko og hår. Med andre ord: Jeg synes ikke jeg bliver færdig med at lære. Sokrates har efter sigende sagt at: Det eneste jeg ved, er at jeg intet ved. Det synes jeg lyder meget fornuftigt. Men her er tre ting, jeg gerne ville have vidst noget før, som er hyperkonkrete og ikke på nogen måde filosofiske.

  1. Husk at blive ved med at skrive i hånden. Det er for svært at lære igen, hvis man mister det.
  2. Når man koger ris, skal man først lade dem bulderkoge i et par minutter, og derefter lade dem stå med låg på gryden indtil de er færdige, på eftervarmen. Verdens bedste ris.
  3. Hvil inden man er træt. Hold ferie – gerne på forhånd. Det er sværere at indhente når man er i bund.

Hvis du har flere til listen, så kom endelig med dem, så laver jeg en greatest of-liste.

 

8 Comments
Previous Post
Next Post