Når du heller ikke har tid til at læse

Litteratur, poplitteratur, kærlighedsromaner, faglitteratur, stor skønlitteratur og alt det, der ligger midt i mellem er som små verdener, der åbner sig, uden at man behøver at bevæge sig eller købe en billet noget sted hen. Eventyret ligger lige der mellem linjerne på siden, og jeg forstår slet ikke hvordan nogen kan undvære det. Det er lidt ligesom motion. Det går helt fint uden, men når man først har vænnet sig til at læse, tror jeg ikke rigtigt man holder op. Eller det vil sige: Troede jeg, for hvis jeg ikke gennem min anmeldertjans på Femina fik præsenteret den ene lækre bog efter den anden, er jeg heller ikke helt sikker på, hvordan jeg skulle nå igennem hverdagen og hen til litteraturen. Men ud over at læse, så lytter jeg. Den ene store bog hiver jeg ned efter den anden, og jeg kan slet ikke undvære det. Det er perfekt, når jeg løber, laver mad, cykler, lægger vasketøj sammen, eller er i gang med andre mere hverdagsagtige sysler.

Den danske tjeneste Storytell er rigtig god, men de engelske og amerikanske oplæsere, man har adgang til på Audible.com er totalt uforlignelige. Her tre af de helt gode:

2015-12-25 02.54.44

Elizabeth Gilbert har selv indtalt Big Magic, som måske er den bedste non fiction bog jeg har læst i årevis.

Skærmbillede 2016-02-10 kl. 14.25.17

Katherine Howe er prisvindende indenfor historiske romaner, og den her er virkelig særlig. Den foregår i nutiden og i fortiden og handler om de nordamerikanske pioneerer og ikke mindst: De påståede hekse i Salem. Klik her.

Skærmbillede 2016-02-10 kl. 14.34.04

Anthony Doerrs dramatiske og medrivende roman om to børn og unge under anden verdenskrig, er noget af det vildeste jeg har læst. Den er smuk og poetisk, og den blev faktisk kun bedre af at blive lyttet. Klik her.

 

10 Comments
Previous Post
Next Post