Opskrift: Salat fra 1001 nat: Køkkenterapi

Min søsters kogebog, Køkkenterapi, udkommer på torsdag. På fredag har hun inviteret til reception komplet med smagsprøver og det hele. Jeg glæder mig virkeligt meget. Der er et eller andet over, at det er min søster, der har skabt så smuk en bog, som gør mig vanvittig stolt, og helt ærligt også lidt rørt. Vi er meget tætte, hun og jeg, og har faktisk altid været det. Vi er også ret forskellige, for eksempel har Anne-Sophie kronisk udlængsel og frihedstrang, mens jeg ruller mig i børnefamilien og kolonihaven… Hun er blevet inspireret af sine rejser til mange af opskrifterne, blandt andet til denne skønhed (som dog ikke er med i bogen).

 

Couscoussalat

Couscoussalat med grillede peberfrugter

 

Grillede peberfrugter minder mig om dengang, jeg rejste rundt i Syrien med rygsæk, længe før der blev krig. De små gader i byerne duftede af friske ferskner, falafel og hvidløg blandet med en sød duft fra bagerierne, der bagte sprøde croissanter. Det er de samme smage, der mødes i denne salat, som er lige dele sprød, salt, sød og frisk.

 

3 røde peberfrugter

½ granatæble

100 g couscous

40 g bredbladet persille

1 fed hvidløg

6 spsk olivenolie

30 g feta

 

Sæt ovnen på 250 grader. Når ovnen er helt varm, slår du grillfunktionen til. Læg de fire peberfrugter på en bageplade uden bagepapir under (ellers brænder det måske) og sæt dem helt øverst i ovnen. Slå grillfunktionen til og steg dem, til de bliver sorte. Det tager nok 3-4 minutter. Hold øje og vend undervejs.

Tag de sorte peberfrugter ud af ovnen og læg dem til afkøling.

Klargør couscousen som angivet på pakken og stil til side.

Frigør kernerne fra granatæblet og stil til side.

Fjern skallen fra hvidløget.

Skyl persillen og fjern de grove stængler, inden du blender den med hvidløg, olivenolie og hvidløg med en smule salt i en minihakker.

Bland persilleolien i couscousen

Fjern det sorte fra peberfrugterne og tag kernehusene ud. Skær i aflange strimler og bland i salaten.

Drys med feta og granatæblekerner og servér.

 

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *