Noget om forældreshaming

I Odense har et nyt avismagasin set dagens lys. Det bor sammen med Fyens Stifttidende og jeg har fået lov til at skrive en klumme til magasinet. Den handler om forældreshaming og den tredje voksne, og om min generation af forældre. Du kan læse den her i magasinet.

KLIK HER.

9 kommentarer

 1. Jeg er stadigvæk ikke færdig med at grine over dit skriv fra i går! Jeg ved godt at det ikke er sjovt i virkeligheden, men du skriver så godt om det. Håber det værste sygdom er overstået. Kh Sus

 2. Hej sus – jeg samler alle punkter op til listen og publicerer senere. Jeg er også vild med det – især hvordan den liste voksede! KH J

 3. Hej Julia
  Fuldstændig SPOT ON!! Og beskrevet på en vidunderlig jordnær og pædagogisk måde – just love it.
  Jeg vil foræde mig i popcorn og snolder i aften sammen med mine guldbørn, dele et spil på Ipad´en med min datter, og lytte til min søn i baggrunden, der skriger af glæde, når han vinder nyt armor i Minecraft. Og vide, at jeg opdrager dem til, at være sunde og selvtænkende individer, der blandt andet kan skille skidt og shaming fra kanel.
  Go weekend 🙂
  Kh
  Vibeke

 4. Det er en interessant artikel. Også interessant at tænke på, hvor meget forældre lader sig påvirke. Personligt er jeg pisse-god til at ignorere den der shaming, men jeg kender masser af forældre, der ikke er. Som render rundt med konstant dårlig samvittighed. Det synes jeg er tankevækkende. Hvor mange voksne, der lader sig påvirke af eksperter. Kh. Birgitte

 5. Kanon klumme! Knaldgodt skrevet og i lige i øjet på MIN generation, som er bedsteforældre-generationen og som generelt blander sig i alt for meget vedrørende børn og børnebørns liv…Men tingene har det jo ligesom med at gentage sig ikke? Da jeg havde små børn synes jeg og mine medsøstre også at vores forældres generation blandende sig alt for meget, så det er nok også en generations-ting, som vi aldrig kommer af med:-)
  Men skidegodt skrevet!

 6. Vild godt skrevet, hvor er jeg enig – livet er for kort til at skamme sig, så det skal vi bare se at stoppe med. Jeg tænker tit, at jeg glad for, at jeg er blevet gammel nok til at være ligeglad med, hvad eksperter og andre siger – det er virkelig en stor fordel:-)
  Apropos alder, så lagde jeg mærke til, at ifølge artiklen er jeg født året før dig, men jeg er to år ældre. Så er det vel heller ikke så mærkeligt, at jeg føler mig ualmindelig moden:-)
  Hilsen Karen

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *