Jul til godnatlæsning: Villads & Tiberius

Dette indlæg er sponseret efter gældende regler, eftersom jeg har fået Tiberius-bogen sendt fra forlaget som del af mit arbejde for Femina. Den anden har jeg selv købt.

Højtlæsning betyder rigtigt meget hjemme hos os. Vi slutter dagen af med fælles historier, og de er svære at finde – altså, historier som både den store og den lille gider. Derfor har vi gennem tiden læst ufattelige mængder af faglitteratur om dinoer, fisk, farlige dyr og superhelte, og for det ikke skal være løgn også kageopskrifter, som fungerer overraskende godt som godnatlæsning.

2015-11-22 13.13.43

Men Julen nærmer sig (og som sagt går jeg julecrazy i år), og det betyder også at vi igen i år læser Villads fra Valby holder jul. Det er en klassisk Villads-historie, dog i 25 afsnit (så alt det sjove ikke stopper den 24.), og det betyder naturligvis også at Villads er på en mission, nemlig at afsløre om der rent faktisk findes nisser. Derudover bryder oliefyret sammen hjemme hos Villads, så de er pakket ind i flere lag uld og dyner i et par uger, Anna fra klassens mor og far er blevet skilt, og Villads forsøger at finde nogen de kan holde jul med. De bygger nissefælder, som Villads mor desværre går i, og Villads kæmper mod den evige fristelse det er at have en chokoladejulekalender stående på sit værelse. Den er skrevet lige så supergodt som de andre Villadsbøger, og har også den store fordel at både Elias og Sofus flækker af grin over den, selvom der alligevel er næsten fire år mellem mine to.

2015-11-22 13.14.02 (1)

Tiberius Tudefjæs dropper julen er om en lige så fandenivoldsk dreng som Villads. Tiberius mor er rejst til Argentina og kommer ikke tilbage, og det gjorde hun sidste år ved juletid. I år dropper Tiberius derfor julen, og er i det hele taget i så dårligt humør, at jeg tænker at det faktisk kunne være min helt egen Sofus midt i et fire-års-selvstændigheds-drama. Bogen er sjov, lige på og der er nok til tre afteners godnatlæsning. Begge mine unger synes den er sjov, og Renée Toft Simonsen lader Tiberius være lige så vred som han lyster – uden undskyldninger. Lige indtil han nedkælker julemanden og er nødt til at hjælpe lidt til med den der jul alligevel. Så fin og så god!

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *