Ren Røv At Trutte i: Forbrugerombudsmanden, Regler For Blogging & Sponsorater

Som lovet tidligere i dag:

Eftersom Forbrugerombudsmanden har indført nye retningslinjer for os bloggere, er vi lige nødt til at have et par ting på det rene, så du som læser aldrig er i tvivl om karakteren af det, du læser hos mig.

 

Som du ved, tager jeg ikke penge fra nogen for at skrive om dem eller deres produkter her. Ganske ofte skriver jeg også om mennesker eller ting, hvor jeg slet ikke ejer produkterne eller har en kommerciel relation til dem. Interviewsne her på bloggen er et godt eksempel på dette; at noget interesserer mig og som jeg derfor vil jeg gerne dele det med dig.

 

Men fordi forbrugerombudsmanden (endelig) har strammet op omkring reglerne for blogging, er jeg som blogger selvfølgelig også nødt til at forholde mig til reglerne:.

 

  1. Jeg arbejder professionelt med en lang række produkter, varer og tjenesteydelser. Ind i mellem har jeg præsenteret jer for et produkt herude, som jeg i en eller anden grad har opnået kendskab til som led i mit kommercielle arbejde . Der er temmelig strikse regler for, hvornår og hvordan jeg må det. I de fleste tilfælde er jeg nødt til at skrive, at indlægget er sponseret. Dette skyldes at bloggen Julia Lahme (min), ifølge reglerne i mange tilfælde må antages at udgøre direkte eller indirekte reklame for firmaet Lahme (mit).

 

  1. Jeg arbejder som boganmelder for Femina. Derfor får jeg en lang række bøger og manuskripter med posten via dem. Dem må jeg kun fortælle jer om hvis jeg samtidig skriver at indlægget er sponseret.

 

  1. I foråret vil jeg være med i juryen for Danish Beauty Awards, hvilket vil betyde at jeg kommer til at prøve flere produkter end sædvanligt. Muligvis vil jeg fortælle jer om dem herude. Men det må jeg kun, hvis jeg skriver at indlægget er sponseret.

 

  1. Hvis jeg modtager et hvilket som helst produkt fra en person eller en virksomhed, som direkte eller indirekte ønsker, at fremme salget af produkterne ved at sende dem til mig, er jeg fremover nødt til at skære ud i pap, hvor produkterne kommer fra, og at de indlæg jeg skriver om produkterne, er sponserede.

 

  1. Det har ingen betydning for, om det kaldes sponsering, om jeg ud over produktet modtager penge eller ej for skrive indlægget. Men jeg vil gerne have at du ved, at jeg aldrig modtager direkte betaling for et indlæg.

 

Derfor derfor hader jeg også at skrive at indlægget er sponseret – men det er det, jeg skal, hvis jeg på nogen måde er kommet i kontakt med produktet uden selv at betale for det. Derfor skal jeg nok skrive det, og jeg vil blive ved med at linke tilbage til dette indlæg, så du ikke er i tvivl hvordan min blog er skruet sammen.

8 Comments
Previous Post
Next Post