Ren Røv At Trutte i: Forbrugerombudsmanden, Regler For Blogging & Sponsorater

Som lovet tidligere i dag:

Eftersom Forbrugerombudsmanden har indført nye retningslinjer for os bloggere, er vi lige nødt til at have et par ting på det rene, så du som læser aldrig er i tvivl om karakteren af det, du læser hos mig.

 

Som du ved, tager jeg ikke penge fra nogen for at skrive om dem eller deres produkter her. Ganske ofte skriver jeg også om mennesker eller ting, hvor jeg slet ikke ejer produkterne eller har en kommerciel relation til dem. Interviewsne her på bloggen er et godt eksempel på dette; at noget interesserer mig og som jeg derfor vil jeg gerne dele det med dig.

 

Men fordi forbrugerombudsmanden (endelig) har strammet op omkring reglerne for blogging, er jeg som blogger selvfølgelig også nødt til at forholde mig til reglerne:.

 

 1. Jeg arbejder professionelt med en lang række produkter, varer og tjenesteydelser. Ind i mellem har jeg præsenteret jer for et produkt herude, som jeg i en eller anden grad har opnået kendskab til som led i mit kommercielle arbejde . Der er temmelig strikse regler for, hvornår og hvordan jeg må det. I de fleste tilfælde er jeg nødt til at skrive, at indlægget er sponseret. Dette skyldes at bloggen Julia Lahme (min), ifølge reglerne i mange tilfælde må antages at udgøre direkte eller indirekte reklame for firmaet Lahme (mit).

 

 1. Jeg arbejder som boganmelder for Femina. Derfor får jeg en lang række bøger og manuskripter med posten via dem. Dem må jeg kun fortælle jer om hvis jeg samtidig skriver at indlægget er sponseret.

 

 1. I foråret vil jeg være med i juryen for Danish Beauty Awards, hvilket vil betyde at jeg kommer til at prøve flere produkter end sædvanligt. Muligvis vil jeg fortælle jer om dem herude. Men det må jeg kun, hvis jeg skriver at indlægget er sponseret.

 

 1. Hvis jeg modtager et hvilket som helst produkt fra en person eller en virksomhed, som direkte eller indirekte ønsker, at fremme salget af produkterne ved at sende dem til mig, er jeg fremover nødt til at skære ud i pap, hvor produkterne kommer fra, og at de indlæg jeg skriver om produkterne, er sponserede.

 

 1. Det har ingen betydning for, om det kaldes sponsering, om jeg ud over produktet modtager penge eller ej for skrive indlægget. Men jeg vil gerne have at du ved, at jeg aldrig modtager direkte betaling for et indlæg.

 

Derfor derfor hader jeg også at skrive at indlægget er sponseret – men det er det, jeg skal, hvis jeg på nogen måde er kommet i kontakt med produktet uden selv at betale for det. Derfor skal jeg nok skrive det, og jeg vil blive ved med at linke tilbage til dette indlæg, så du ikke er i tvivl hvordan min blog er skruet sammen.

8 kommentarer

 1. Tak for info. Jeg har selv altid været i tvivl om, hvorvidt dine indlæg var sponsorerede eller ej. Nu er det da på det rene.

 2. Jeg var nu ikke i tvivl herinde, men andre steder (blogs) kan jeg til tider godt tænke, at de vidst har glemt det med at skrive “sponsoreret”. Jeg synes selv det er en kende irriterende at skulle påpege alt muligt om test, sponsor mv i indlæg. Især der hvor jeg har købt produkterne selv og bare gerne vil dele oplevelsen. Nå, men altså. Nu er de her. Reglerne. Og vi skal overholde dem. Alle bloggere. Så dejligt du lige opklarede for alle, hvordan det fungerer herinde 🙂 kh Birgitte

 3. Jeg er glad for at reglerne endelig er blevet mere synlige – bliver så træt af at læse med hos folk og udemærket godt kunne gennemskue hvad der er sponsor-opslag, selvom ingen siger det direkte.
  Tak for ren røv at trutte i – det er altid godt, uanset om røven er sponsoreret eller ej 😉

 4. Jeg synes det er helt fint vi skal skrive indlægget er sponsoreret. Folk kan så vælge om de vil læse eller lade være. Jeg har både et billede og den samme tekst hver gang der tydeliggøre, når et af mine blogindlæg er sponsorede. Jeg synes det er rart man kan se tydeligt når indlæg er spons, det betyder jo ikke indlægget folk skriver er mindre interessant. Jeg synes faktisk det er meget mere træls når folk IKKE tydeliggøre, at et indlæg er sponsoreret. Det virker uærligt. Jeg har et godt samarbejde med firmaer omkring sponsorede indlæg og de giver helt frie tøjler ang tekst. Da jeg bloggede mens vi boede i England var det en helt anden verden og der er bloggere kæmpe store og får ret mange ting at blogge om.

 5. Alle tiders med regler, jeg har nu også altid taget det med ro når det gælder din blog. Kan du ikke bare have en standardtekst for hver av de nevnte kategoriene dine? Så kan vi dels se at det er “sponsoreret” og du får mulighed til at skille det hele lidt. Her i Norge er der jo en del som har dette som sit arbejde, og de tjener virkelig mange penge nogle af dem – OG har fået ørene i maskinen/skattefar på nakken ind i mellem 😉

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *