Interview: Mød Skønhedsbranchens Indiana Jones

Nogle gange får jeg mulighed for et lille scoop. Dette er et stort. For interviewet her har været længe undervejs, og manden du skal møde nu, kender du muligvis ikke. Han har det svært tilgængelige navn Xavier Ormancey og er udviklingschef for Yves Rocher. Hos os i Danmark kender vi mest mærket fra postordretiden, men i dag er et det stort, tungt brand med masser af udvikling og innovation og ikke mindst: Fokus på miljøet. En af de dygtigste skønhedsjournalister i Danmark, Lise Grosmann, kaldte ham for et par år siden for skønhedens Indiana Jones – for han står simpelthen selv ude i junglen og finder ingredienser. Det er lige før man ikke tror det, men det er simpelthen sandt. Og her er han. Mød ham og hør hvad skønhed er, og hvorfor 50 millioner træer er vigtige.

herbier

Forklar, hvad Yves Rochers mission og vision er, og hvad din rolle er i at opfylde dem?

Yves Rochers mission er at skabe de mest effektive skønhedsprodukter, der er baseret på plantevidenskab. På baggrund af vores viden om huden og vores kapacitet til at afkode de botaniske egenskaber, har vi i mere end 50 år skabt en række eksklusive ekspertprodukter. Vi stræber også efter, at vores produkter er til at betale og produceret med respekt for miljøet. Det gør vi ved at kontrollere hvert step i produktionen fra planten til det kommer på huden.

 

Du gør dig umage med at lede efter planter og naturlige midler til at udvikle Yves Rochers produkter. Hvorfor er det så integreret en del af, hvem du er, når mange andre brands i stedet går i laboratoriet for at skabe produkter?

Hr. Yves Rocher plejede selv at sige ”jo mere videnskaben rykker frem, jo mere grund giver det til at bruge naturen”. Vi tager også hensyn til, at vores laboratorier skal være uden mure. Det betyder, at vi bliver inspireret direkte fra de fantastiske kapaciteter af planter, der er gået i arv igennem milliarder af år fra evolution og selektion. Vi arbejder på liv-til-liv-forbindelser: Planter er levende, vores hud er også et levende system, og der er så mange forbindelser imellem de to. Det er den bedste måde at flette naturlig samhørighed, respekt og virkeevne sammen. Men for at få mulighed for at gøre det, har vi brug for specielle teknologier. Vi har patent på N.A.T (Natural Assimilation Technologies) for at kunne omdanne basale, naturlige ekstrakter (med ringe virkeevne) til højt optagelige og koncentrerede, aktive ingredienser (for at opnå bedre virkeevne).

 

Som en del af jeres CSR-program, vil I plante 50 millioner træer i år. Hvordan kom I på det, og hvordan går det med målsætningen?

Yves Rocher Foundation arbejder for at plante flere træer gennem møder med for eksempel Wangaru Maathai, som er den første afrikanske kvinde, der har modtaget Nobels Pris.

 

I 2015 har Yves Rocher plantet 50 millioner træer. Det nye mål er at plante 100 millioner træer med plantefællesskaber i hele verden – vi satser på biodiversiteten.

 

Ifølge dig, hvad er så det vigtigste, kvinder skal forstå ved hudpleje? Og hvad er dit bedste råd og bedste produkt?

For mig er den vigtigste pointe: Hvordan tager min hud i virkeligheden imod de produkter, jeg udsætter den for? Hvis den aktive ingrediens ikke kan trænge igennem og være bioavailable for hudens celler, vil det endelige resultat være meget ringe. Alle vores nye ansigtsplejeprodukter drager fordel af N.A.T. for drastisk at øge hudoptagelsen og i sidste ende give bedre og mere holdbare resultater. Til rynker kan jeg varmt anbefale Serum Vegetal-rutinen, som du kan kombinere den perfekte synergi med af serum og cremer.

 

Hvad er din holdning til aldrene hud? Skal vi kæmpe i mod det? Omfavne det?

Det afhænger virkelig af kvindens holdning. Nogle kvinder vil kæmpe i mod det, og andre vil følge med aldringen.

 

En del af aldringen er indkodet i dit DNA, men en stor del kommer fra eksterne faktorer, som fremskynder aldringsprocessen: UV, moderne liv, stress, forurening … Men derfor er det stadig muligt at have en forbedrende indflydelse på aldringstegn. Vi må som det mindste forebygge aldring, der kommer fra de eksterne faktorer, huden bliver udsat for.

 

Kan du forklare, hvordan jeres opdagelse af naturlige egenskaber i planter har bidraget til skabelsen af et produkt?

Vores fremgangsmåde er i tre steps:

 

Først undersøger vi kvinders behov og problemer: fugt, fasthed, rynker, hudtyper … Vi forbinder det med sygdom, mangel på energi, dårlig celledeling, mangel på ernæring til huden og reparation.

 

Derefter undersøger vi de botaniske genialiteter: Hvordan løser planterne problemet? Hvilke mekanismer (genius of life, of architecture, of adoption) ligner hudens biologiske behov? Det hjælper os med at identificere det bedste svar på det problem, vi skal løse.

Til sidst formulerer vi de mest sensoriske, naturlige emulsioner, der inkluderer de aktive, botaniske ingredienser, som vi har fundet. På den måde kan vi tilbyde de bedste naturlige svar på kvinders behov.

 

Vi har en lignende fremgangsmåde for vores krops- og hårpleje.

 

Hvis jeg skal købe tre ting i efteråret fra Yves Rocher, hvilke produkter ville så gøre mig, eller alle andre kvinder, gladest, ifølge dig?

Yves_Rocher_Serum_Vegetal_Day_Care_Group_2

Et komplet sæt af Serum Vegetal Range, der passer til din hudtype (Anti-Wrinkles plus Radiance, Anti-Wrinkle plus firmness, Anti-Wrinkle plus a lifting effect) med serum, dag- og natcreme.

Yves_Rocher_Serum_Vegetal_Smoothing_Day_Fluid_40ml_DKK189

Yves_Rocher_Serum_Vegetal_BB_Cream_SPF20_40ml_DKK189

Serum Vegetal er enhver kvindes foretrukne serie. Vidunderlige konsistenser, nem at påsmøre, friskhed, komfort og hurtige og langvarige resultater.

 

Når nydelse møder virkeevne taler resultaterne for sig selv.

 

Det er den bedste Yves Rochers standard.

 

Til slut, hvad er skønhed?

Skønhed er en daglig bekymring. Det handler om, hvordan du passer på dig selv, dit ansigt og din krop. Skønhed er i øjet af beskueren – det handler om på hvilken måde, du vil være attraktiv.

Serum_modell-2

2 kommentarer

  1. Dejlig artikel Julia, jeg elsker at han kalder det ‘liv-til-liv’, for jeg tror, at naturen er en stor genbruger, og at planter også har meget at give os udvortes. Og tusind tak for at linke.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *