Mød Ernit: Min ven Søren er opfinder

Elias regner med at blive opfinder en dag. Alternativt palæontolog. Min ven Søren lever drømmen og er blevet opfinder. Sammen med tre partnere har han opfundet en digital sparegris (og helt ærligt: HVORFOR har ingen tænkt på det noget før?!)  For at Ernit kan blive til noget i virkeligheden skal Søren og hans tre venner have ordre i hus. Hvis vi hjælper med det, får Ernit en chance, og du kan glæde dig over at få en Ernit til halv pris.

Sparegrisen hedder forresten Ernit, og sådan fungerer den:

ERNIT består af en fysisk sparegris og en app. Via app’en kan forældre, bedsteforældre og andre barnlige sjæle overføre digitale penge direkte fra app’en ned i børnenes sparegris. Sparegrisen viser dernæst med en lys­ring omkring snuden og med lyd, hvor tæt børnene er på deres mål – målet er blevet tastet ind i app’en og kan være alt fra en fodbold og en dukke til en cykel eller en gave til en af bedsteforældrene.

Som Søren spørger:

Kender du det? Det er weekend, og det er igen tid til at give dine børn lommepenge. Du stikker hænderne i lommen, men opdager, at du som sædvanligt ikke har hverken mønter eller sedler på dig. Til gengæld har du MobilePay på mobilen, netbank på computeren og et kreditkort i pungen – desværre modtager dine børns sparegris ingen af delene. Indtil nu.
ERNIT er nemlig en ny type sparegris, der giver børn finansiel viden om digitale penge via en app, som er forbundet med en nyskabende sparegris til børneværelset. Så kan kontantløse forældre sende penge fra deres telefon direkte ned i maven på den lille gris.

Vil du have en gris? (jeg vil!)
Du kan få din egen ERNIT på verdens største crowdfunding site Kickstarter. Her kan du prebestille en sparegris, inden den kommer på markedet til juni. Søren og hans partnere bag projektet skal have for over 500.000 kroner prebestilte grise inden for 40 dage, og kampagnen kører knap 10 dage endnu. Når de ikke deres mål, får alle deres penge retur. Næsten 300 forældre har allerede bestilt en ERNIT. Sparegrisen har dermed nået knap 60 procent af sit mål. Prisen er 400 kroner, og det er halv pris i forhold til, når den kommer i butikkerne.

KLIK HER

Ud over det helt vildt smarte i anerkendelsen af et næsten kontantløst samfund, så er der også noget i Ernit som er relevant for i hvert fald mine unger at lære, omkring det at sætte sig mål og spare op. Ikke at det ikke kan foregå analogt, men denne gadget her, den er jeg sikker på vil gå rent hjem hos dem.

front_til_film_2

dagmar_laughing

ERNIT er en dansk virksomhed fra 2013. Virksomhedens første produkt er det banebrydende opsparingssystem med en sparegris og en app, som det lige nu er muligt at forudbestille på crowdfunding­sitet Kickstarter. Målet er at indsamle over 500.000 kroner. Forventet detailpris: 799 kr.
Forventet ankomst i detailsalg: juni 2016

3 kommentarer

  1. Hej julia. Tak for de dejlige ord om vores lille sparegris. Jeg giver Elias en omgang gode Ole opfinder råd næste gang vi ses. Vi tales ved. Søren fra ERNIT

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *