Hvad Er Det Nu Lige Man Laver i Efterårsferien?

 

Det må være det store spørgsmål denne uge, hvis man har skolebørn og altså ikke hører til dem der:

a. Holder ferie med ungerne hele ugen

b. Sender ungerne på ferie med bedsteforældre og selv bruger ugen på at arbejde igennem og lege “voksen-uden-børn”

Min lille private og ganske lokale undersøgelse (dvs jeg har ugenert spurgt næsten alle dem, jeg har mødt med skolebørn de sidste par uger, hvad de skulle lave i ferie-ugen), at vi er ret mange der tager en enkelt eller to dage fri med ungerne, og ellers har andre løsninger der dækker ind de resterende dage. Men hvad er det nu egentligt man laver, når man har de der fridage, og gerne vil gøre lidt mere ud af det?

Så derfor – her et par ting:

Hvis du bor i Nordjylland og har unger, der er vilde med dyr og i øvrigt ikke selv er klaustrofobisk anlagt, så kan man simpelthen besøge en kalkmine med flagermus her. Mine unger ville elske det!

Hvis du bor i København, så har den Blå Planet sat en poetisk forestilling op, som foregår fra bugen af en hval. Helt ærligt – også dét ville i hvert fald Elias falde i svime over. Se mere her. Hvalens sang hedder forestillingen.

Hvis du bor på Fyn, eller skal forbi, ville jeg helt klart besøge Egeskov. Jeg har ikke været der siden jeg var barn, men mon ikke det er så fint, som jeg husker det. Mine unger skal i hvert fald snart se det. Klik her.

Kastanjedyr, varm kakao, dyner, film, kagebagning og alt det andet gode er også en fridag værd i min bog, men nogle gange, giver det noget helt særligt at opdage verden sammen i ro og mag.

 

 

8 Comments
Previous Post
Next Post