Hvad Er Det Nu Lige Man Laver i Efterårsferien?

 

Det må være det store spørgsmål denne uge, hvis man har skolebørn og altså ikke hører til dem der:

a. Holder ferie med ungerne hele ugen

b. Sender ungerne på ferie med bedsteforældre og selv bruger ugen på at arbejde igennem og lege “voksen-uden-børn”

Min lille private og ganske lokale undersøgelse (dvs jeg har ugenert spurgt næsten alle dem, jeg har mødt med skolebørn de sidste par uger, hvad de skulle lave i ferie-ugen), at vi er ret mange der tager en enkelt eller to dage fri med ungerne, og ellers har andre løsninger der dækker ind de resterende dage. Men hvad er det nu egentligt man laver, når man har de der fridage, og gerne vil gøre lidt mere ud af det?

Så derfor – her et par ting:

Hvis du bor i Nordjylland og har unger, der er vilde med dyr og i øvrigt ikke selv er klaustrofobisk anlagt, så kan man simpelthen besøge en kalkmine med flagermus her. Mine unger ville elske det!

Hvis du bor i København, så har den Blå Planet sat en poetisk forestilling op, som foregår fra bugen af en hval. Helt ærligt – også dét ville i hvert fald Elias falde i svime over. Se mere her. Hvalens sang hedder forestillingen.

Hvis du bor på Fyn, eller skal forbi, ville jeg helt klart besøge Egeskov. Jeg har ikke været der siden jeg var barn, men mon ikke det er så fint, som jeg husker det. Mine unger skal i hvert fald snart se det. Klik her.

Kastanjedyr, varm kakao, dyner, film, kagebagning og alt det andet gode er også en fridag værd i min bog, men nogle gange, giver det noget helt særligt at opdage verden sammen i ro og mag.

 

 

8 kommentarer

 1. Dejligt med gode tips til ferien 🙂 For mit vedkommende står efterårsferien på fødselsdag; en god veninde fylder 50 i morgen, så hun skal fejres både dér og især på lørdag hvor der er indbudt til stor festivitas – og jeg GLÆDER mig!!!
  Til gengæld holdt jeg lidt “efterårsferie” tilbage i september hvor jeg var med min far og papmor et par dage i Aalborg. De bor i København, jeg i Aarhus, så normalt ses vi hos dem eller mig, men vi havde så taget et par dage ud af kalenderen for at drage til det nordjyske. Normalt er jeg kun deroppe når jeg besøger min moster i Nørresundby, (Aalborg og Nørresundby er IKKE det samme; den Limfjord har kolossal betydning når man bor deroppe!), så det var en stor oplevelse at se HVOR meget der er sket i Aalborg i de seneste år. Jeg nævner i flæng; ny havnefront, Utzon Center, Musikkens Hus, KUNSTEN (som lige er genåbnet efter renovering), masser af byliv, velkendt Baressokaffe i sol, og så er der ovenikøbet også en ZOO hvis man har børn med.
  Vi boede her: http://www.parkhotelaalborg.dk – et godt hotel i centrum, gode senge, god service, dejlig morgenmad og samtidig så uhøjtideligt og tilpas nede på jorden så man, hvis man nu var uheldig og skulle komme til at smadre en kop feks (ikke at vi gjorde det), stadig ville føle sig rigtig godt tilpas. Det kan anbefales som overnatningsmulighed, hvadenten man har familien med eller bare selv har brug for en overnatning hvis man skal til møde deroppe.
  Det blev en længere omgang, undskyld… Og nej; jeg er ikke lønnet af hverken Visit Nordjylland eller Park Hotel Aalborg 😉 God ferie til dig og familien, Julia 🙂

 2. Hej Rie, 1000 (!!!!) TAK – hvor er det bare fedt! Havde egentligt slet ikke tænkt på aalborg som en destination man kunne tage ungerne med til, men det er virkeligt en god idé. TAK for gode tips – og nyd festen på lørdag! KH J

 3. Hej Tina – sådan ser jeg det nu ikke helt – jeg synes faktisk det er tophyggeligt at lave noget sammen, og være ude i verden og opdage den sammen. Ofte er det jo ungerne der viser mig ting, jeg ellers ikke ville få øje på. Fridagene er værdsatte og jeg glæder mig. KH J

 4. Kan anbefale at kravle ind i maven på den store hval på Den blå planet. Det er et rigtig fint eventyr. Hvis man gerne vil læse mere om Forestilling eller finde kultur, børn og voksne kan opleve sammen, så smut forbi os på Fine Spind

 5. Kommer man i nærheden af Holbæk med børn, så er birkegårdens haver klart et besøg værd (www.birkegaardens-haver.dk) Vi var der i sommers og vi kunne bestemt godt finde på at udforske deres efterårsåbning også 😉
  Ellers er vi tilhængere af hjemlig hygge, med spandevis af nærvær og lange morgener (eller hele dage) i nattøj. Leg med kastanjer, modellervoks, tegning, højtlæsning af storebror for lillesøster (jeg fatter stadig ikke helt at min lille dreng allerede kan læse, han bliver jo først syv om en måned??!?) Filmhygge med popcorn osv… alt det der ikke altid er tid til på de travle hverdage 😉

 6. Som kvinde født og opvokset i Aalborg, kan jeg kun give Rie ret. Det er en fantastisk by. Jeg bor her stadig (havde lige 6 år i kbh). Skriv endelig hvis l vil have flere fif og en guidet tur.

  Og nej, Aalborg og Nørresundby er slet ikke det samme.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *