Fremtidens Kvinder – Man Troede Det Var Løgn

Jeg elsker, når jeg falder over denne slags kuriøsiteter, men disse postkort er fotokunst fra Paris og ikke mindst fra 1902. De er udtænkt af Albert Bergeret og jeg kan kun finde denne henvisning på ham, som jeg ærligt talt kun forstår 10% af. Men postkortene er devist erotiske (bare arme, så bliver det ikke meget frækkere i 1902), og viser et eventyr, ingen alligevel tror på. Nemlig at kvinder i fremtiden kan blive til noget; altså til nogen, som har positioner i fremtiden. En slags seksualiseret ironiseren over kvinder, der tror de kan noget. I Frankrig i 1902 er kvinderne nemlig begyndt at røre på sig, og vi er kun 7 år fra Suffragete-bevægelsens dannelse i 1909; hvor kvinderes indædte kamp for stemmeret, valgbarhed og anerkendelse som virkelige, levende, selvstændige individer. Men se med her, og se hvordan man næsten ikke kunne tænke sig at en kvinde kunne blive noget så vildt som journalist, sømand eller advokat, og lad os huske på at det man griner af og tænker er umuligt, en dag meget vel vil vise sig at være virkelighed.

women-future3

firefighter

Skærmbillede 2015-10-02 kl. 22.08.13Skærmbillede 2015-10-02 kl. 22.09.15

Se alle tyve kort her.

 

 

9 kommentarer

 1. jeg er vild med de kvinder på de billedere de er så seje … især hende øverst til højre med tato og fedt tøj 🙂

 2. Kære Helle, Ja, hun er helt fantastisk!

  Kære Liv – Ja, man bliver helt lykkelig af det. Ukrukket og alligevel opstillet.

  KH
  J

 3. Hvor interessant. Bliver glad for at se kvinden øverst til venstre – med den fineste topmave. Tror der er noget med mavefedt og kvinder. – Måske er det både naturligt og sundt at have den der topmave, som de fleste kæmper så indædt imod.

 4. Kære Louise,
  Ja, det er faktisk ret spændende – det er utroligt, så meget energi vi er nogle der bruger på de maver…

  Kære Marianne,
  TAK fordi du læser med.

  Kære Tina,
  Ja, de er ret hotte!

  Kærligst
  J

 5. Jeg lagde også mærke til maverne – dengang var det taljen og så gjorde det ikke noget at det bulede ud nedenunder åbenbart. Jeg synes næsten den studerende er den værste/bedste.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *