Mød Vibeke Scott, og Tænk På Paris, Champagne og Skræddersyede Rober

Første gang jeg så de smukke kåber, var i en butik. Jeg blev straks forelsket i den bløde, lækre velour, og den måde kåberne falder på. Uendeligt smukke, simpelthen og fyldt med løfter om dekadente søndage. Jeg skrev straks til Nicole og Chantall, søstrene bag brandet, som har været så søde at dele deres, og deres bedstemors, vidunderlige historie.

 

Vibeke Scott er navnet på jeres brand, men hun er også jeres muse. Hvem var hun?
Vibeke Scott var en usædvanlig kvinde, som meget tidligt og trods alle odds forstod at skabe sit eget liv. Hun blev født som Ruth Fanny Christensen ud af en børneflok på 5. Af familie og venner blev hun aldrig kaldt andet end Vibs, så det var helt naturligt at det langsomt blev til Vibeke. Som 17- årig mødte hun den meget flotte engelske gentleman William Scott Reinbacher. Det var en gensidig og stormende forelskelse som endte med en (alt for hurtig) graviditet. Som 18-årig blev Vibeke og William derfor forældre til en yndig lille pige og desuden gift. Vibeke Scott var en ung smuk kvinde, som ikke lod sig bremse af, at hun nu også var mor. Hun uddannede sig til fotograf og byggede et yderst elegant liv op for sig selv og sin familie. Et gennemgående tema i hendes liv var kvalitet og autencitet. Vinen var fransk, roberne syet i Schweiz eller Paris, maden var sanselig, musikken var klassisk og bilen var en dybrød volvo amazon. Huset lå ved Farum Sø med bådebro og årlige skøjtefester, hvor søen udgjorde kulissen for de smukkeste vinterfester med fakler og lyden af is og skøjter. Om sommeren var der både-picknik hvor der blev arrangeret madkurve med rødternede duge, børn og voksne der roede afsted. Intet var overladt til tilfældigheden, der blev medbragt duge, højstilkede glas og iskold hvidvin til de sprøde salater og nybagte brød og altid franske oste.

Dette er hvad vi husker om vores bedstemor – Vibeke Scott. At besøge hende og vores bedstefar var som at træde ind i en fransk film med et enkelt stænk Bergman. Vores bedstemor var meget smuk, altid glad og smilende og sagde aldrig nej til en god whisky. Hun skabte et sanseligt og rigt liv med masser af mennesker og skønhed omkring sig.

Framboise
Jeres designs emmer af dekadence fra en svunden tid og føles lidt som et eventyr – hvad er det for en kvinde, der vælger jeres ting?

Vi håber ikke kun det er dekadence fra en svunden tid men i ligeså høj grad en glæde ved rigtig godt skrædderarbejde. Det, at få noget tøj på som bare passer er en udsøgt luksus, som ikke ret mange af os kan svælge i. Men vi har forsøgt at skabe en morgenkåbe, hvor der er arbejdet helt ned i detaljen og hvor den kvindelige silhuet er i fokus. Og så har vi valgt noget materiale som emmer af luksus og som man næsten ikke kan undgå at føle sig forkælet og smuk i.
VIBEKE_SCOTT_CAMPAIGN_V007

Mange nye danske designere specialiserer sig indenfor ganske få produkter. Har I også valgt den tilgang?

Vores vision er at skabe et Vibeke Scott, som emmer af luksus og elegance og har fokus på kvalitet og håndværk. Foreløbig er der kåberne i en række smukke farver i silkevelour. Vi har også skabt nogle meget lækre tynde kåber i sandwashed silk, som fås i tre farver i en både kort og lang model. Vi savnede nogle kåber man kan tage med sig, når man rejser og der er de helt tynde silkekåber geniale. Og så har vi nogle enkelte unikaer med japanske blomsterprint foret med det blødeste modal. Vi tænker i kollektioner, men arbejder med items efterhånden som vi finder smukke stoffer. Vi vil lave designs som vi brænder for og dem kan vi ikke spytte ud i faste terminer, så de kommer når de kommer. Til gengæld satser vi på at lave designs som holder hele livet. Vi drømmer også om at ramme kvinder på tværs af kultur og kontinenter, hvor fællesnævneren er elegance og kvalitet.

cubber
Hvad kan vi glæde os til at se fra jer i fremtiden?
Vi er lige kommet hjem fra Paris, hvor vi sammen med en tekstildesigner har lavet et mønster, som vi håber at få skabt nye kreationer med til SS16. Det er sååååå smukt. Håndmalet, hvor man kan se hvert enkelt penselstrøg. Vi er fulde af ideer og det sværeste er at skulle vælge nogle fra. Efteråret er lige om hjørnet og vi har lavet de smukkeste cuffs af cashmere, perler og blonder. De kan styles på utallige måder og løfte looket over i det eksklusive. Som bonus er de supervarmende og for alle os frossenpinde er det skønt.

Hvis jeg skal købe én ting fra jeres kollektion; hvad skal det så være?
Helt sikkert en kåbe i silkevelour i din yndlingsfarve. Så er du sikker på mange mange smukke søndage…

Følg Vibeke Scott på instagram, på Facebook – eller besøg dem på deres webshop her.
stak

 

arm cuff

 

1024-600_cuff 3

5 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *