DIY: Opslagstavle med udskiftbart betræk

I forbindelse med vores store renoveringsprojekt (som i princippet er færdigt, men hvor vi stadig mangler reoler, hvorfor mange ting er i flyttekassser…), har vi fået hjælp fra en masse gode mennesker, som jeg glæder mig til at introducere jer for. En af alle de gode er blogger, designer og inretningsekspert Laura, som har lagt en masterplan af de store. Den fortæller jeg også mere om. Men i sidste uge kom Laura forbi med en opslagstavle til mig. Eller det vil sige – en plade, som hun lige gjorde færdig på stedet. Det smarte ved den er, at den er monteret på lister på væggen, så man ikke behøver skrue den direkte ind i væggen, men bare kan hive den ned og skifte betræk, når man synes det er på tide. Sådan gjorde hun:

STEP 1

Listen skal op på væggen.

IMG_8531

STEP 2

En spånplade med lister monteret, så pladen ikke hænger direkte på væggen, men ligesom dingler lidt fra listen.

IMG_8532

 

IMG_8533

 

STEP 3

Stoffet / betrækket er bredt ud, så lægges to lag tynd pladevat og et lag tynd skumgummi ovenpå.

IMG_8537

IMG_8536

IMG_8535

STEP 4

Pladevat og skumgummi klippes til.

IMG_8538

 

STEP 5:

Lagene klipses fast, og her siger Laura, at det gælder om at gøre det HELT stramt.

IMG_8542

IMG_8552

IMG_8549

ET VOILÀ

IMG_8555

5 kommentarer

  1. Genial flot opslagstavle. Opslagstavler er altid mega grimme men uundværlige. Nu er jeg ikke gør-det-selv-woman. Men sådan en flot en må jeg have 🙂 Hvor får man skumgummiet? I stofforretning? Og er der nogen stoftype der er bedre egnet end andet? 🙂

  2. Vi har også stadig Bøgerne i flyttekasser. Mangler reoler/bogkasser/hylder eller? Har du nogle gode forslag?

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *