Interview: Mød Line Holtegaard, kunstner og illustrator: “Jeg fandt først min stil sent i min karriere”

Igennem mit arbejdsliv har jeg været – og er stadig – så heldig at få lov til at møde ikke bare søde, men også vanvittigt dygtige, kreative og passionerede mennesker. Line Holtegaard er ét af dem. Jeg kender Line fra hendes tid som art director på magasiner, fra det forlag, jeg selv arbejdede på, dengang jeg var chefredaktør. For nogle år siden dedikerede Line sig til sin kunst, og jeg er fuldstændig blæst bag over af, hvor fine ting hun skaber. Derfor tænkte jeg at I skulle møde hende. I løbet af interviewet finder I nogle af Lines smukke sager, mens resten ligger i bunden. Man kan møde Line på FindersKeepers i Tap 1 den kommende weekenden, og ellers her.

 

Line_JLBlog02

Hvad er din baggrund og hvornår begyndte du at arbejde så fokuseret med din kunst?
Jeg er uddannet Grafisk formidler på Seminariet for Håndværk & Design. Derefter har jeg arbejdet som Art Director på forskellige magasiner i 15 år. Jeg har altid været god til at tegne. Jeg tjente lidt penge, mens jeg studerede, på at tegne blyantsportrætter af folks børn. Men jeg har altid vidst at det ikke var nok kun at være god til at tegne det man kan se. Man skal have en stil for at kunne kalde det kunst. Den stil har jeg først fundet sent i min karriere.
De sidste år som Art Director på Samvirke har jeg haft meget frie hænder til at være kreativ med layoutet og været mere selvsikker. Jeg har forsøgt at tænke ud af boksen med alt hvad jeg gjorde for bladet. Jeg søgte meget mere inspiration – alle steder fra. Forsøgte i højere grad at skræddersy en illustration til et layout i en grad hvor jeg til sidst tænkte, at det var nemmere hvis jeg bare tegnede det selv. En dag satte jeg mig ned og samlede en masse forskellige tegninger af andre kunstnere, som jeg var vild med og så stykkede jeg elementer og farver sammen til starten på MIN stil. Mit første motiv var mine børn og det fungerer rigtig godt at trylle et klassisk børneportræt om til et meget personligt kunstværk. Jeg tog nogle af mine værker med til en ven af familien, som er en dygtig og succesfuld kunstner og hun synes det havde potentiale og tilbød mig en udstilling i hendes galleri. Det er 4 år siden. I 2013 blev jeg udnævnt som Årets Kunstner på Dronninglund Kunstcenter ved en censureret udstilling. De holder en særudstilling med mine billeder her fra d 4 oktober til d 8 november.
Line_JLBlog10
Hvis du selv skal beskrive, hvad man finder hos dig – hvad er det så?
Smukke illustrationer, som både har elementer af klassisk blyantstegning og akvarel, kombineret med meget grafiske elementer. Jeg holder meget af at tegne planter, dyr og børn. Min stil er let og drømmende.

Line_JLBlog09
Hvad er din største udfordring og din største glæde i dit arbejde?
Min største udfordring er at jeg ikke har tid nok, nogensinde. Derefter er det altid svært når jeg er løbet tør for motiver. Det er ligesom at blive færdig med en rigtig godt stor bog. Så kommer det tomrum hvor man leder efter den næste gode bog og tvivler på om den findes. Jeg bruger meget tid på at finde motiver og laver gerne en 5-6 oplæg på computeren til mig selv af gangen, så er det ikke alle jeg udfører går det kommer til stykket. Den største glæde er selve arbejdet med at tegne og male. Så forsvinder verden omkring mig.

Hvorfor tror du at vi lige nu er så fascinerede af grafisk fremstilling, tryk til væggene og håndtegnede motiver?
Vi er i en tid lige nu hvor det er nemt og billigt at få trykt egne ting, så nu er der et stort udvalgt af værker fra langt flere kunstnere. Man behøver ikke længere være fuldtidskunstner for at være med. Derfor kan man få helt unikke værker til at hænge hjemme i stuen, som naboen ikke har. Vi vil så gerne være unikke og skille os ud og det kan vi nu også på kunsten, til en pris hvor alle kan være med. Så er der også meget mere synlighed for illustrationerne, på Pinterest, FaceBook og Instagram. Det er mange websites hvor man kan uploade sine kunstværker/illustrationer og have dem til salg.

Hvis jeg skal vælge én ting hos dig – hvad skal jeg så købe?
Jeg synes du skal købe en illustration af en bregnespire. Botanik er super hot lige nu. Bregnen er en af mine favoritter. Du kan også få den på en pude.

Line_JLBlog01

Line_JLBlog08

Line_JLBlog06

 

Line_JLBlog07Line_JLBlog04Line_JLBlog03

4 kommentarer

  1. Ååååh, jeg er fuldstændig og helt aldeles forelsket i Lines billeder. Følger hende på Instagram. De er så poetiske, drømmende og alligevel realistiske.

  2. Jeg har længe fulgt Line H på Instagram. Hun laver fantastisk smukke ting. Jeg synes, det er dejligt, at der for tiden er plads til det smukke konkrete.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *