“You Are Safe”

Du er i sikkerhed. Sådan lyder beskeden på et opslag sat op på Westbahnhof i Wien og helt sikkert også mange andre steder i byen. Du er i sikkerhed. Mange hundreder lokale har hele weekenden stået klar til at hjælpe de syriske flygtninge der kom igennem byen og landet på deres vej til det forjættede Tyskland. Da grænserne endeligt blev åbne, og da de stakler der har siddet “fænglet” under en banegård i dagevis, fik lov til at bevæge sig, strømmede de ind.

Forestil dig at stå med dine børn og være gået fra Syrien? GÅET? Være så bange for politiet i de lande du kom igennem, fordi mange flygtninge er blevet plyndrede af netop dem på vejen? Og så står man der i østrig og får at vide man er i sikkerhed.

I Danmark diskuterer vi nærmest om nogen må komme ind – og hen over weekenden kom der ca 250 til Danmark i følge Dr.dk. det er ikke mange. I morges hørte jeg (i P1) hvordan en gruppe flygtninge var løbet væk fra det danske politi, fordi de under ingen omstændigheder ønsker asyl her. De vil simpelthen ikke registreres i Danmark, fordi de så er nødt til at blive her.

I Wien hvor der kom 10.000 bare lørdag, er hjælpsomheden en anden. Virksomheder giver deres medarbejdere fri til at hjælpe med at tage imod. Wiens fodboldklub tilbyder at træne flygtningebørn. Alle der kan, deler. (Kilde: her)

I Østrig er der på meget kort tid nogen, der har sat et site op, hvor man matcher flygtninge med dem, der vil give noget. Her taler vi ikke flyverdragter eller soveposer – men boliger. Der er allerede fundet boliger til 250 flygtninge via sitet.

“The World Is Changed By Your Example, Not By Your Opinion” har Paulo Coelho sagt – og vi snakker, gør vi. Engang var vi danskere så stolte af vores humanitære indsats. Nu har vi gjort os bemærket i en sådan grad at flygtningene gemmer sig for os ved Rødby havn, for at slippe for at bo her. Der er simpelthen så mange ting at lære her, at jeg slet ikke ved hvor jeg skal begynde.

11 Comments
Previous Post
Next Post