Interview: Hvad er smuk hud – og hvordan får man den? Få en enkel vejledning af skaberen af BioEffect

For efterhånden en tre års tid siden holdt jeg en serie foredrag sammen med denne fantastisk vidende dame. Til et af foredragende fik jeg stukket en lille ampul BIOEFFECT i hånden og en forklaring, jeg ikke fattede, men om noget med alger og et drivhus på Island. Island, af alle steder. Jeg prøvede selvfølgeligt serummet, og jeg havde aldrig prøvet noget lignende: Glad hud fra første dag. Nu fylder BioEffect 5 år og i dén anledning har jeg fået lov til at interviewe Bjorn Ovar, som er skaberen af det lille hudmirakel. Læs med her og lær hvor uprætentiøs en tilgang man kan have til lækker hud.

 

  1. Hvad inspirerede dig til at starte BIOEFFECT?

Jeg har altid været fascineret af, hvordan vi kan bruge videnskab, eller mere specifikt genteknologi, til at forbedre vores livskvalitet. Vi har udviklet en unik teknologi til at producere replikaner af små menneskelige proteiner, som kaldes vækstfaktorer, i bygplanter. Det er nogle interessante proteiner, fordi vores celler bruger dem til at kommunikere med, og de kan endda tale med vores stamceller. De naturlige proteiner spiller vigtig rolle for vores hud, og en af dem – ”den store leder” – som kaldes epidermis vækstfaktor (EGF), er særlig vigtig for at have en sund og velafbalanceret hud. Som vi bliver ældre, mister vores hud desværre evnen til at producere mange af de naturlige proteiner, men med vores teknologi i dag er vi i stand til at producere disse centrale spillere. Jeg spurgte derfor mig selv; Kan vi supplere huden med disse kraftfulde budbringere ved at anvende dem direkte i et hudplejeprodukt? Det er teknisk udfordrende, men det lykkedes os at udvikle BIOEFFECT, der gør lige præcis det: Tilfører en aldrende hud en naturlig komponent og en budbringer, huden ikke selv har nok af.

 

  1. Hvad er de vigtigste ingredienser, og hvorfor de har sådan en bemærkelsesværdig effekt på huden?

De vigtigste ingredienser er de naturlige hudproteiner kaldet vækstfaktorer, og vi bruger tre af dem; EGF, KGF og IL-1a. Deres bemærkelsesværdige virkning på huden er, at de er helt naturlige for huden. De erstatter noget, der skal være der, men som vi bliver ældre mister huden langsomt evnen og interessen i at fremstille dem, hvilket fører til aldring.

 

  1. Hvad skal vi stræbe efter, når vi tager os af vores hud? Ungdom? Ingen rynker? Hvad synes du, vi skal idealisere og arbejde hen imod?

Vores miljø, livsstil og sociale omstændigheder vil kun fremskynde aldringsprocessen. Det vil sige, at vi ældes hurtigere, end vores gener fortæller os. Derfor, når du skal tage dig af din hud, skal du blot spørge dig selv om, hvad din hud beder om, og hvad den har brug for, så den kan være naturlig og sund. Dette betyder, at du skal prøve at være mindre bekymret for dine rynker og derimod have mere fokus på, hvad der er mellem de rynker, du har! Så i stedet for at være bekymret for din hud, bør du sigte efter at berolige den med en daglig rutine baseret på “noget på om morgenen, og af igen om aftenen”. Du bør være mere optaget af, hvordan du kan kommunikere med din hud og dine celler, samt fortælle dem, at gør deres arbejde! Det er, hvad BIOEFFECT handler om – det er naturligt for os.

 

  1. Hvordan opfatter du begrebet ”en smuk hud”?

Når huden ældes naturligt – eller i henhold til dine gener – og er godt fugtet og har en beroliget hud, kan vi kalde det en strålende og ungdommelig hud.

 

  1. Jeg er mor til to, arbejder meget, og kan lide at være længe oppe – hvad er dit bedste råd til mig om, hvordan jeg passer bedst på min hud?

Vi opfordrer til en simpel rutine, hvor du holder ingredienserne i produkterne på et minimum. Også skal du skal bruge produkter, som din hud, og dermed dine celler, forstår. Dette er, hvad vi fokuserer på i BIOEFFECT. Også selvom du er tidspresset, skal du bruge en serum om aftenen på et nyvasket ansigt, idet huden er mere klar til at “tage ordrer” fra f.eks. vækstfaktorer. Om morgenen vil jeg også anbefale, at du starter din dag med en dag-serum for at tilføre glød og fugt hele dagen. Du kan efterfølgende tilføje de næste lag i form af make-up osv. Mit råd er at holde det simpelt, så du ikke overbelaster din hud med kemikalier.

2 kommentarer

  1. Ja se det er interessant læsning, brug noget mindre, men det rigtige. Måske findes kimen til SKØNHED, ikke i Matas, men gennem viden. Siger boghandleren, som også ivrigt læser med på Bloggen.

  2. Kære Helle – jeg er helt sikker på at du har ret. Og at være boghandler er jo som at stå med nøglen til døren mellem magi og viden. Sejt. KH J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *