Interview: Tine K fra Tine K Home: Det kommer fra hjertet

Eftersom vi hjemme hos os er i gang med den helt store istandsættelse (og det glæder jeg mig meget til at vise jer), er jeg begyndt at få øjnene op for hvor mange dygtige designere vi har i Danmark indenfor bolig og interiør. Og når noget optager mig, plejer jeg jo at dele det med jer herude, så derfor har jeg bedt designeren bag det fantastiske brand tinekhome om at svare på en håndfuld spørgsmål. Læs med her og få historien bag brandet, men også Tines holdninger til mad, til hjemmet og ikke mindst: Til trends.

Hvordan begyndte Tine K, som virksomhed? Og hvordan turde du tage springet?

Inden jeg startede tinekhome, havde jeg i nogle år haft mine egen interiørbutik i Charlottenlund. Det gav mig blod på tanden, og i 1999 blev drømmen til en realitet.
Sammen med min mand, Jacob, valgte jeg at satse 100% på at skabe interiør og design der ikke kun passede til min egen stil men også til den nordiske indretning. Som altid ved store beslutninger var det med mange sommerfugle i maven at jeg startede virksomheden i tidernes morgen, men sommerfuglene blev hurtigt til den rigtig gode mavefornemmelse, og det tog ikke lang tid for mig at finde ud af, atdet var det helt rigtige for mig at gøre.
Det er siden da gået stødt fremad og vores produkter er blevet vel modtaget i både ind- og udland.

Tine

Hvorfra kommer inspirationen til jeres efterårskollektion i år? Og hvordan kan man som udeforstående afkode hvor den eksempelvis bliver til et produkt?

Vores nye kollektion hedder MOON, fordi månen giver mig en stor inspiration og ro i netop de kolde vintermåneder, hvor den virkelig lyser mørket op og viser sin kraft og styrke. Jeg kan blive helt draget af månen når jeg sidder og studerer den i mørket – dens struktur og farve.

1

 

I min nye kollektion kan inspirationen fra månen især ses i de dybe farver og ved de bløde tekstiler vi har brugt. Jeg havde lyst til at videregive den følelse og fordybelse som månen giver mig. Vi har forsøgt at skabe en kollektion der er magisk og som med sin ro inviterer til at man lader sig forsvinde ind i en verden, hvor sanserne tager over. Ved MOON gælder det om at mærke den bløde struktur i vores velourpuder, opleve de håndtegnede streger på ART keramikken og nyde det bløde lys fra vores nye lamper.

 

Hvilken trend ser du som den vigtigste og måske endda mest holdbare, indenfor boligen nu?

For mig handler det ikke om at følge en bestemt trend, men at følge sin egen personlige stil. Dit hjem kan vise rigtig meget om dig, hvad du kan lide og hvilke værdier der er vigtige for dig. Mit hjem skal ikke være et showroom, men derimod min families base hvor der er plads til alle. Men det er samtidig vigtigt for mig, at jeg omgiver mig med smukke ting og objekter som betyder noget for mig.

Det er det samme når jeg designer produkter. Alt hvad vi skaber ved tinekhome er med fokus på min egen stil, og er produkter jeg kunne forstille mig blive brugt i mit eget hjem. Vores produkter er direkte fra hjertet og det synes jeg også det skal være når man indretter det sted der jo er det mest trygge og vigtige sted i ens liv.

 

Men et bud på en trend lige nu kunne være nogle af de objekter som et af vores nye efterårsbilleder viser:

TREND

 

Spejle er et rigtig godt objekt at dekorere med, fordi der kan skabes en masse liv i hjemmet ved at bruge dem som dekoration. Placer gerne flere spejle på ét sted, som tilsammen giver rummet fylde og kontrast. Derudover er brugen af lys også oplagt lige nu. Lys som i lys på en ny måde. Lys og lamper er ikke bare en funktion mere, men bliver også brugt som en del af dekorationen og indretningen i hjemmet. Mange lamper indbyder til at tænke lys på en ny måde. Danskerne er flittige brugere af bloklys og stearinlys, og her kan lamper til tider erstatte stearinlys, og skabe den samme hyggelig effekt. Hvor man måske ville stille en stor lysestage eller en lanterne, kan man i stedet bruge en bordlampe, eller hænge flere væglamper på samme sted.

Vi har designet nogle nye, enkle lamper i efterårskollektionen og har samtidig fået vores egen glødepære som netop giver et varmt og hyggeligt lys.

Og så er der også hele fænomenet omkring at være sammen ved maden – hvilket også er blevet en stor del af vores liv – og det skal helst være slow food; vi skal have tid til hinanden og til at nyde maden.

TREND2

 

Det hele kan summeres op til, at trenden er at skabe et sted hvor vi kan være sammen som familie og mennesker. Et personligt og hyggeligt hjem der fortæller hvem vi er som individer og giver plads til fordybelse.

Hvis jeg skal vælge én ting til at pifte mit hjem op med til efteråret, og gerne én der er tæt på trenden – hvad skal jeg så vælge og hvorfor?

En god og let løsning til at pifte hjemmet op, kunne være at skifte noget tekstil ud i hjemmet, fx tilføje en ny pude eller et sengetæppe. Tekstil kan skabe store ændringer og det er en ændring vi alle kan være med til. Det betyder meget for mig, at mine kollektioner altid supplerer hinanden og følger den samme stil. Dermed er det ikke nødvendigt at skifte både sofa og puder ud hver gang man trænger til noget nyt, men måske blot vælge et nyt grafisk touch eller en blød, rolig efterårsfarve.

TREND3

 

Indretning er næsten blevet en nationalsport i Danmark – hvorfor har vi så stort fokus på vores hjem, tror du?

Vores hjem er vores base – det er her vi finder ro og fokus til den travle hverdag. Og det er også her at vi hygger – både når vi er sammen som familie og når vi inviterer andre hjem. Danskerne er kendt for at hygge, og det er vi også rigtig gode til. Vi skaber hyggelige hjem, udendørs hyggekroge i haven og inviterer gerne hjem til mad eller kaffe. Jeg tror vores passion for indretning hænger sammen med vores fokus på hygge. For når alt kommer til alt, så er det vigtigt at et produkt har en funktion, men det er lige så vigtigt at det kan bidrage til en hyggelig stemning i hjemmet – de samme værdier som jeg lægger vægt på når jeg designer.

Shop kollektionen her.

Billeder fra kollektionen samt Tines personlige instagram profil @tine_tinekhome

2 kommentarer

  1. Rigtig fin læsning. Og dejlige billeder af en skøn stemning. Hun har nemlig helt ret – det er den personlige stil og den gode stemning, der skaber et fedt og dejligt hjem.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *