Skolestart: Børn og Deres Venskaber

Johan og jeg har lige afleveret Elias til den første dag i første klasse. Komplet med festivitas og sang og flag, nye bøger, nye lærer og ikke mindst: Gensyn med kammeraterne fra børnehaveklassen. Det er sjældent jeg har set så boblende glade børn med armene om hinandens halse, straks kaste sig ud i noget jeg ikke ved om er leg, dans eller snak, eller måske bare lidt af det hele. Sommerfuglene i maven i morges blev sluppet fri hos Elias, og han var så glad.

Nu er jeg jo udmærket klar over at skolens formål er at lære vores unger nogle faglige redskaber, så de kan klare sig godt i livet. Men der er også alt det andet – det med at lære at være social, at passe på hinanden, at grundlægge og pleje venskaber, og at løse konflikter. Jeg er stolt af den måde, Elias er eb god ven på. Og lykkelig på hans vegne over at han kan finde ud af at grundlægge de venskaber, og ikke mindst: Taknemmelig for en skole, der støtter og hjælper ungerne i også at få den dimension med. Skoleåret er i gang nu, og det er hverdagen også, og selvom ferie er for vildt, så er jeg ret forelsket i hverdagen, må jeg igen og igen erkende.

PS – Elias og Sofus krammer med Alfred, som er Elias første og bedste ven fra børnehaven. De ses så tit de kan, selvom de nu går på to forskellige skoler, og er så glade for hinanden, at adskillelse for længe ad gangen på ingen måde er en god ide. Med andre ord: Den selvvalgte familie grundlægges tidligt.

4 Comments
Previous Post
Next Post