Interview: “50% af alle kvinder hader at shoppe”

Stylist, blogger, bilekspert, personlig shopper og faktisk en af de mest fantastiske kvinder, jeg er så heldig at kende, Christina Wedel, sendte forleden dette nyhedsbrev ud. Af det nyhedsbrev lærte jeg at jeg ikke er den eneste, der ikke er god til at shoppe. Eller, det kan jeg sådan set godt lide, men jeg har et max på minutter brugt i en butik, som simpelthen er for lavt til at komme ud med det rigtige. Derfor var jeg nødt til at pumpe Christina for ekspertviden, som jeg deler med jer her – læs og se om du kan genkende dig selv undervejs:

Hvad er det vi kvinder hader ved at shoppe? Jeg troede faktisk at alle (andre end mig) elskede det?

Svar: Det er sjovt,  for det tror alle. Når jeg holder foredrag eller kurser er det ALTID langt under 50 % der kan lide at shoppe. Resten HADER det. Bliver angste, får kvalme, vil hellere undgå det. For rigtig mange er det selvfølgelig usikkerheden på hvad der klæder dem og hvad de skal købe for ikke at gøre det samme igen og igen. men det største problem er IKKE dem, kunderne. Det kan være musikken, lyset, larmen, det grimme omklædningsrum, den manglende hjælp og den skinbarlige frygt for ikke at have “Forstand” på at shoppe. Jeg tror seriøst det er max 25% af danske kvinder som elsker elsker elsker at shoppe. MAX 25 vil jeg sige.

Hvorfor skal vi ikke bare klikke ting hjem fra en webshop i ro og mag?
For at shoppe på nettet skal du vide hvem du er. Altså rent tøjmæssigt. Hvad kropstype du er, og her taler jeg ikke æbler og pærer. Jeg kan godt lide den positive tilgang. I stedet for f.eks  “Bredskuldret uden barm “ kalder man sig selv” Atletisk med sporty overkrop og lange ben” Forstår du ? “Kend Din  (Shoppe)krop” og herefter allervigtigst; hvad man kan LIDE AT HAVE PÅ, sammenlagt med hvad der klæder en. Det er er mange faktorer man skal kende før man så i ro og mag kan sidde hjemme i stuen og klikke. Jeg er stor fortaler for at give sig god tid i butikken og så derefter shoppe mærker MAN HAR PRØVET FØR på nettet.

Og hvad med sure ekspedienter? Hvordan tackler man dem?
… ja det er desværre et problem i Danmark, og min store mission er både at lære danske kvinder at blive bedre shoppere, men så sandeligt også at ekspedienterne kommer ud af hullerne. For de er sjældent sure. De er generte, utrænede, pinligt berørte og bange for at oversælge. Det ligger i vores natur i Skandinavien, ja og desværre allermest i Danmark. Det er derfor det er så vigtigt at alle de dejlige damer derude lærer at BEDE OM HJÆLP. Ikke ved at sige hvad de IKKE kan lide. Det er sådan en dårlig start.

Hav hellere en elevatortale klar:

Hej jeg hedder…Julia, jeg elsker pynt og palietter, Jeg er god til at gå i stiletter fra Repetto men har også dage hver jeg er både rå og lidt rapperens koneagtigt, med noget jersey og uden makeup . Jeg skal have nye bukser og jeg kan godt lide de er stramme i benene, men sådan lidt drengene oppe ved livet. jeg er en str. 38 og går sjældent i sort. Hvad har du af forslag

Du vil meget meget sjældent få en dårlig oplevelse, og hvis du gør så bed om en anden, chefen eller en kollega som er tryggere. Han/Hun lærer noget og du får den service du har ret til.

Hvad er det, tøj gør ved os? Og hvad skal vi som kvinder lære?
Man kan ikke springe over hvor gærdet er lavest, hele tiden. Utroligt mange af mine kunder har meget behov for at fortælle mig hvor praktiske de skal være, hvor lidt de gider stryge, hvor meget tid de synes det tager at bruge makeup og at strømpebukser er ubehagelige. Der er løsninger på alle disse ting, På forskellige måder til hver enkelt kvinde. Det er ikke meningen det skal tage hele morgenen men,  hvis tøjet gør dig glad og tilpas, og du føler dig 30 % lækrere end da du stod op så har det ET FORMÅL. Du kan koncentrere dig om de VIRKELIGE vigtige i dit liv, som børn, job, kærlighed, frihed, rejser etc,  fordi din garderobe fungerer, det sidder som det skal, holder i vask fordi det er en god kvalitet og du ved at næste gang du møder sig selv i spejlet kan du stadig være dig selv bekendt. Det handler om at have nogle gode værktøjer og så at gide gøre sig umage, så tit som overhovedet muligt. Hvis ikke for andres så helt sikkert for din egen skyld. At forstå at det du længe har haft på fornemmelsen ikke var “noget for dig” og alligevel igen og igen taget på for så at tage af igen, er din mavefornemmelse der taler. Moden kan ikke fortælle dig hvad der klæder dig. Det handler om hvorvidt du kan LIDE det du føler i det tøj. Det er det mænd gør. For de gider ikke skulle rette sit tøj og spejle sig i et væk. Så det skal bare virke når det kommer på. Der kan vi kvinder lære  en masse af. Derudover bliver mange af mine kunder nærmest overraskede når jeg bekræfter dem i at det de elsker elsker at have på, er det perfekte snit i den perfekte kvalitet til netop dem. Din krop taler til dig, hvis du blot hører efter.

Besøg Christina Wedel her, og læs det nyhedsbrev, der gjorde mig nysgerrig her. PS – snyd ikke dig selv for Christinas fantastiske, lærerige og virkeligt sjove videoer.

2 kommentarer

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *