Interview: Designeren bag tasken, jeg har manglet før den fandtes

Elektronista_Blush_open

Som du ved, er jeg vild med damer (og mænd), der løber med en god idé. Dem der kan, tør og gør. I går da jeg netop havde sat mit kryds på stemmesedlen mødte jeg Christiane Vejlø. Christiane og jeg har kendt hinanden siden vi simulerede fødsel i duet til fødselsforberedelse. Jeg var gravid med Elias og Christiane med sin datter Effie. Christiane har siden givet den seriøs gas som ekspert indenfor elektroniske tendenser, kvinder og teknologi og for et års tid siden også som designer af den superlækre clutch til alle damer med gadgets, liv og fart på. Jeg har endelig selv fået én og ved ærligt talt ikke hvordan jeg kunne leve uden. Billeder følger asap. Tasken er netop blevet lanceret i USA, og du kan få den i de smukkeste farver lige her.

Mød Christiane Vejlø her:

Elektronista_Grey_park

  1. Hvad er det, du har designet, og hvordan opstod ideen?

Elektronistatasken er verdens første håndtaske som BÅDE er funktionel og smuk. Den er elegant og stilfuld på ydersiden, men når man åbner den gemmer den på gennemtænkte lommer og rum som giver overblik over alt fra smartphone, til tablet, kabler, høretelefoner, pas, kuglepen, solbriller, make up og et indbygget batteri som kan lade en døende telefon.  Idéen opstod fordi jeg selv ledte efter en taske som tog mit digitale liv seriøst og var indrettet efter det. Men alt det jeg fandt lignede mere noget man ville tage med på en campingtur. Da jeg så kikkede efter designertasker fra de store brands var de flotte men indeni ser tasker stadig ud som i 50erne. Der er ikke sket innovation som overhovedet svarer til den udvikling det er sket i vores liv og de ting vi bærer rundt på hver dag. Jeg kunne simpelthen ikke finde en taske som var kompromisløs på både funktion og design, så måtte jeg jo ud og lave den.

  1. Hvem er din partner i projektet og hvorfor er det vigtigt for dig?

Jeg overvejede selv at lave tasken, men indså hurtigt at min styrke ligger omkring idéudviklingen og den digitale livsstil. Jeg vidste ikke noget om læderkvalitet og lynlåse og produktion. Heldigvis blev jeg præsenteret for London brandet Knomo, som jeg med det samme følte netop tog funktionalitet og design meget seriøst. Det lavede allerede lækre computertasker og laptop covers, og vi blev ret hurtige enige om at vi var et rigtig godt match.

  1. Hvorfor har vi brug for særligt (feminint) tilbehør til vores gadgets?

VI har brug for assessories fordi vi efterhånden allesammen slæber rundt på dyr teknologi til hverdag. Smartphones, tablets, computere, høretelefoner. De skal beskyttes både mod stød og slag og mod tyveri. Og de skal være så nemme som muligt at bære på, lade op og få fat i når vi skal bruge dem. Og selvfølgelig skal designet af tilbehøret tilpasse sig målgrupperne. Der er mange som er glade for noget meget nørdet og funktionelt. Men der er bare også et kæmpe uudnyttet marked af folk som gerne vil have noget rigtig lækkert- både indenfor gadgets og design. Vi vil gerne udtrykke hvem vi er med det vi omgiver os med. Det gælder vores tøj, det gælder vores teknologi og det gælder selvfølgelig også vores tasker.

  1. Hvem skal ønske sig tasken?

Det skal alle der kan lide den og som nogensinde er løbet tør for strøm på mobilen eller ikke har nået et opkald fordi de ikke kunne finde den i tasken. Alle som vil passe på deres iPad. Alle som aldrig kan finde deres pas eller boardingpas i en lufthavn og alle som bare gerne vil have en virkelig lækker taske. Jeg fik et fantastisk kompliment fra en journalist fra britisk Elle. Hun sagde “it is not just nice for at tech bag, it is really nice for a bag!”. Og det er virkelig det jeg gerne vil have tasken er. At man ikke går på kompromis, men virkelig står med en ekstremt stilfuld, lækker taske i høj kvalitet.

  1. Hvad er dit næste store projekt?

Jeg synes det her projekt er helt utrolig sjovt og spændende. Jeg arbejder normalt med viden og rådgivning og radio og blogging. Men det her er rent faktisk noget man kan føle på. Samarbejdet med Knomo går rigtig godt, så vi har lige valgt farver til forårskollektionen af Elektronista tasken og vi er igang med at udvikle nye produkter. F.eks. er en mini model lige på trapperne. Men ellers fortsætter jeg mit arbejde med nye digitale platforme og fremtidens teknologi, hvor jeg lige nu er særligt optaget af wearable technology trenden.
Og lidt baggrund – Christiane Vejlø står bag den digitale livsstilsblog Elektronista.dk og Radio24syv programmet af samme navn. Hun rådgiver og holder foredrag om den digitale udvikling og fremtidens teknologi og kan følges på twitter @ChristianeVejlo eller Instagram @elektronista Læs mere om ElektronistataskenElektronista.dk

Screen Shot 2014-12-09 at 09.33.20

6 kommentarer

  1. Det forstår jeg SÅ godt @Coporate Mor – kan heller ikke gennemskue hvordan lige præcis du skulle undvære den… KH J

  2. Har savlet så meget over den taske, siden den kom frem sidste år. MÅ eje! Og så er hun bare for sej! hende Christiane 🙂

  3. Ja, hun er simpelthen så¨sej! Og nu hvor jeg har været den lykkelige ejer af tasken i en uge, vil jeg bare sige at den er stress-reducerende, fordi alt er samlet et sted, og man ikke hele tiden skal rode efter ledninger i bunden af tasken, mens man håber på at komme til møde et sted, hvor telefonen kan lades op. Kærligst J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *