Urban Gardening i København

IMG_0694

IMG_0692

Der har været sagt og skrevet meget om at udnytte og skabe små grønne pletter i København. På tage af cykelskure burde man dyrke grøntsager og på toppen af byen kunne der snildt vokse græs. Jeg er fan af det, men uden altan kan det hurtigt blive et nærmest uoverskueligt projekt at flytte havebruget ind i byen. Nogle har meget tolerante andelsforeninger som er meget fremadskuende og kan blive enige om hvordan man bedst får tomatplanter til at vokse op ad huset, men der er langt mellem de bittesmå, gode ideer synes jeg. I dag gik jeg så forbi en skole på Skt Hans Gade på nørrebro. Og se lige her, hvad de har gjort på hegnet langs hele skolen: Snittet plastflasker op og dyrker krydderurter og blomster i dem. Så fint!

IMG_0693

4 kommentarer

 1. Det er en skide fin idé! 🙂 Jeg ville ønske ønske, at man så lidt mere grønt og der blev tænkt lidt mere ud af boksen med muligheder for alternative former for haver i storbyen.

 2. Hvor er det fint! Har set nogle af de feeeeedste programmer hjemme ved de gamle (som har den store kanalpakke og elsker havesnak), om urban gardening i Europa. Nøj, det er SÅ fedt hvad nogle finder på 😀

  – Anne

 3. Kære Anne – ja, det er simpelthen SÅ fedt; hele bevægelsen med at bringe haven / naturen ind i byen. Er også helt pjattet med det.
  KH
  J

  Kære Susanne! ENIG! KH J

  Kære Mia, ja, der udkom en bog på dansk om det sidste år, men jeg syntes den krævede lidt meget. Et cykelskur med fladt tag og en ejerforening, der er med på lidt af hvert for eksempel. Det her er lettere at gå til. KH J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *