The På The Bristol & Kaffe Til

IMG_7106

Da jeg var i Paris i sidste uge havde jeg en eftermiddag med pause i de mange oplæg. Her blev jeg inviteret til noget, som åbenbart er en klassisk oplevelse i Paris, nemlig The på Hotel The Bristol.

Og fordi jeg er nørd, er jeg nødt til at fortælle at the er et måltid, som blev indført for et par hundrede år siden i England. Hos adelen blev det nemlig på mode at aftensmaden blev indtaget senere og senere, så de stakkels silkeklædte adelsfolk blev sultne mellem frokosten og aftensmaden. Derfor blev the-en indført som et måltid omkring klokken 17, så man ikke sultede inden aftensmaden. En rigtig the skal indeholde forskellige former for bagværk: Der skal være noget blødt, noget, der knaser, noget sødt og noget “savory”, aka salt. Men… Man må faktisk gerne drikke kaffe til. I hvert fald løftede de ikke så meget som ét eneste nydeligt plukket øjenbryn da jeg bad om kop nummer fem. Og som glutenallergiker, var min tallerken meget lidt pæn, da jeg efterlod den, for jeg splittede det hele ad og spiste næsten kun det jeg måtte.

Helt klart en oplevelse, som man også kan få flere steder i Danmark nu. Perchs thesalon både i Aarhus og i København serverer det de kalder Perchs Klassiske ceremoni, og på Kokkedal slot kan du  få det helt store udtræk under navnet Te på slottet.

IMG_7104

IMG_7107

IMG_7108

PS – det der med h-et i The ved jeg godt, jeg bør droppe. Men det ser bare så pænt ud.

8 Comments
Previous Post
Next Post