The På The Bristol & Kaffe Til

IMG_7106

Da jeg var i Paris i sidste uge havde jeg en eftermiddag med pause i de mange oplæg. Her blev jeg inviteret til noget, som åbenbart er en klassisk oplevelse i Paris, nemlig The på Hotel The Bristol.

Og fordi jeg er nørd, er jeg nødt til at fortælle at the er et måltid, som blev indført for et par hundrede år siden i England. Hos adelen blev det nemlig på mode at aftensmaden blev indtaget senere og senere, så de stakkels silkeklædte adelsfolk blev sultne mellem frokosten og aftensmaden. Derfor blev the-en indført som et måltid omkring klokken 17, så man ikke sultede inden aftensmaden. En rigtig the skal indeholde forskellige former for bagværk: Der skal være noget blødt, noget, der knaser, noget sødt og noget “savory”, aka salt. Men… Man må faktisk gerne drikke kaffe til. I hvert fald løftede de ikke så meget som ét eneste nydeligt plukket øjenbryn da jeg bad om kop nummer fem. Og som glutenallergiker, var min tallerken meget lidt pæn, da jeg efterlod den, for jeg splittede det hele ad og spiste næsten kun det jeg måtte.

Helt klart en oplevelse, som man også kan få flere steder i Danmark nu. Perchs thesalon både i Aarhus og i København serverer det de kalder Perchs Klassiske ceremoni, og på Kokkedal slot kan du  få det helt store udtræk under navnet Te på slottet.

IMG_7104

IMG_7107

IMG_7108

PS – det der med h-et i The ved jeg godt, jeg bør droppe. Men det ser bare så pænt ud.

8 kommentarer

 1. Hold da op hvor må det være træls at være glutenallergiker, når sidder overfor sådan en opstilling! Noget af en udfordring. Men man kan sikkert disciplinere sig, hvis man ved, at man ellers får det dårligt.
  Er du klar over hvilket eksotisk liv du lever?! Bare jeg kunne starte en fortælling med: Da jeg var i Paris i sidste uge….. Håber du nyder det i fulde drag !
  Har lige spist kløbenboller og drukket tHe på min terrasse i solen. Det var nu heller ikke dårligt 🙂

 2. ;0) ja, the med h ser nu pænest ud… Du er så humoristisk, skønt med et smil efter en lang dag på job;0)
  God dag, Jannie

 3. Hæhæ, bed godt mærke i h’et, men så ok da. Jeg har arbejdet er sted, hvor der ved indgangen til te-køkkenet stod ‘The Køkken’. Lige siden læser jeg ‘the’ som på engelsk. Det ser i øvrigt vildt lækkert ud 🙂

 4. Hej Solrun – JA – jeg ved det godt, og jeg ved godt det er fjollet / jeg er fjollet. Jeg synes bare det er pænt…
  KH
  J

  Kram til dig Jannie!

  Kære Susanne,
  Jeg ved det. Og jeg havde aldrig troet det; jeg ved det er eksotisk, men ind i mellem (som nu), når jeg sidder mandag aften og arbejder, så føles det nu heller ikke som om det kommer helt gratis. jeg prøver at nyde det hele – både den ene og den anden side. Men tak fordi du minder mig om det.
  KH
  J

 5. Jeg er passioneret the-drikker og elsker at høre om the og historien bag.

  Og jeg er helt enig: the er pænest med h 🙂

 6. Afternoon tea er et fantastisk koncept! Kommer du til London skal du prøve det i orangeriet på Kansington Palace! Og i Oslo er Lysebu stedet 🙂

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.