H.C.Andersen Var En Slotssnylter – Danmarks Dejligste Slotshoteller

Skærmbillede 2015-02-21 kl. 21.23.03

Her sidder jeg i fint selskab (i lånte fjer fra Baum und Pferdgarten fra top til tå) på en mur ved det fynske Broholm Slot. I aftenens afsnit af TV2s Danmarks Dejligste Slotshoteller, er vi her, og også på Juelsberg, og flæserne, blomsterne og roserne vil seriøst ingen ende tage. Nogle af stederne er så fine at man tror det er løgn, andre blomstrer så man næsten ikke tør tro det. I aften er det to af de helt gode steder, og især Broholm er i høj grad et besøg værd.

Det syntes H.C. Andersen også. Og hvis der er noget jeg har lært af hele turen rundt på de danske slotte, så er det at H.C. Andersen var en snylter. Man kan nærmest ikke træde ind på et slot uden en fortælling om hvordan han sov dér, spiste dér, eller klippede et eller andet til slottets børn, mens han boede på nas en sommer. Han var vitterlig svær at slippe af med, får man indtrykket af og selvom det jo nærmer sig et brud på retten til at kalde sig dansker, hvis man siger noget om den kendte digter, så var han åbenbart rimeligt forfærdelig. Det er der ingen af de danske slotte der fortæller om (eller de lokale turistkontorer…), men hvis man læser her, kan man se hvordan den store Charles Dickens ikke kunne slippe af med Gode Gamle H.C.A efter at have inviteret ham indenfor.

Men tilbage til, hvad det handler om: Broholm er et af de mange, smukke steder i Danmark, der har haft besøg af digteren. Og seriøst. Besøg det. Det er som at blive lukket ind i det allerhelligste. Her lidt af det fine fra Broholm:

 

3 kommentarer

 1. Ja ja, ham H.C. – jeg bor jo i Odense;-) – var vist en værre en på mange måder…..
  Men en rigtig god serie I har fået banket ned der, om danske slotte.
  Her på Birkeholm følger vi med og glæder os til næste gang….
  God dag:-)

 2. Hej Nina,
  Det var også SÅ fint!
  Jeg skriver om det asap.
  KH
  J

  Hej Tina,
  Ja, du bor det vildeste sted, har jeg læst mig til! Så skønt!
  KH
  J

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *