Om Fordybelse (& Gerne i En Subway i New York)

Didion, Joan 111201-069

Som du der læser med her ved, så elsker jeg hverdagen. Jeg elsker dens opture, nedture, og jeg elsker det at være en familie, eller som Johan ville sige: At være en flok. I min hverdag er jeg nødt til at holde mig grundigt orienteret i litteraturen. Jeg er nemlig så heldig at arbejde for Femina, hvor jeg hver uge skal kunne anbefale deres læsere en bog eller tre. For det meste læser jeg i en pdf her på skærmen, men det slår ikke følelsen af en bog, man kan have med sig rundt, og som dufter og føles særegen. En bog er for mig ikke bare en god historie, eller en dårlig, eller en udfordring, eller en ahaoplevelse: En bog er for mig også et åndehul, et sted, der er MIT, som jeg kan tage med mig rundt, og kaste mig ned i, når jeg har brug for det. Derfor er jeg meget betaget af det netop offentliggjorte projekt The Last Book. Her har den hollandske fotograf Reinier Gerritson over 3 år, i 13 uger, rejst med undergrunden i New York og taget billeder af folk, der læser. Det er helt utroligt fascinerende at se hvilken bog de læser, og se hvordan læserne ser ud. Hvordan fordybelse, undren og koncentration ser ud. Og se hvordan det harmonerer med deres udtryk.

Vi skal læse mere. Det skal vi altså.

Se alle billederne her, de er i alfabetisk orden efter forfatteren af bogen, der bliver læst.

header4

MacLane-Mary-130517-1321

Austen-Jane-120605-0651

Dweck-Carol-121018-0471

8 Comments
Previous Post
Next Post