Kaffeafhængighed & Det Gør Det Ved Dig At Stoppe Med At Drikke Kaffe

IMG_5582

Vidste du at man kan lide af kaffeafhængighed? Og at det er et problem? Jeg er sådan en der drikker kaffe. Virkeligt meget kaffe. Da jeg ankom her til Mayrklinikken i søndags blev jeg bedt om at skrive hvor meget kaffe jeg drikker. Og jeg ville gerne være ærlig, så jeg talte efter: I hvert fald fem kopper inden kl 10. I hvert fald. Yderligere tre kopper indtil klokken fire, og så i hvert fald seks kopper inden sengetid. Det giver 12 kopper kaffe på en almindelig dag. Jeg har engang her på bloggen forsøgt at stoppe med at drikke kaffe, og det virkede nogenlunde overskueligt; mest fordi der var kaffe at få.

Her kan man ikke få kaffe. Overhovedet ingen. Da jeg var hos læge Stephan i dag og fortalte ham om den vanvittige hovedpine jeg har haft i halvandet døgn, forklarede han mig at det var kaffe-abstinenser. Seriøst?! Kaffe! Han sagde at kaffe giver større fysiske smerter, når man altså ikke har den, end at stoppe med ryge og drikke – til sammen. Jeg er blevet pålagt en kold tyrker her på stedet, og jeg ved ikke om jeg skal grine eller græde. I hvert fald skal jeg stryges med hårene for ikke at eksplodere, og det er da ingen der gør her, så lige nu handler det om at overleve indtil jeg står i en lufthavn i morgen med en gigantisk trippel espresso efterfulgt af en skummende cappucino. For nej, jeg har ikke tænkt mig at leve uden kaffe, eller at se det her som en mulighed for at leve på en ny måde. Jeg vil have kaffe. Og MAD. Og Chokolade. Og jeg mener det.

IMG_5566

16 kommentarer

 1. Kære Julia
  Det er altid svært, og hvorfor skal man dog, lade være med noget, man virkeligt nyder?? Hvis det ikke har alvorlige konsekvenser for en….
  Jeg var selv en MEGA hardcore kaffe-drikker, men i forbindelse med en alvorlig stress lidelse for et år siden, stoppede jeg – et godt råd fra en viis kammerat.
  Jeg drikker nu max to store glas om ugen, koffeinfri, ellers drikker jeg grøn te.
  Det var det rigtige for mig, at stoppe… Min krop havde simpelthen ikke godt af det, ved jeg nu….
  Held og lykke med, at gøre lige det du lyster 😉
  Kh Vibeke

 2. Jeg har også drukket virkelig meget kaffe. Især fordi det var i krus på arbejdet…og store krus er ret meget mere end det officielle mål “kop”…

  Men efter jeg er blevet gravid har jeg mistet lysten til kaffe fuldstændig. Det er virkelig underligt! Altså praktisk nok ifht. koffein/sundhed/graviditet, men alligevel super mærkeligt at kaffetrangen forsvandt over natten.

  Nu drikker jeg 1-2 små kopper (og ikke krus) om ugen, fx når jeg spiser kage, hvor jeg ligesom synes at kaffe passer bedre end (grøn) the 🙂

 3. Respekt for al det du går igennem! Hvis jeg har nogen livsregel, er det nok, at den gyldne middelvej holder længst. Måske er der er det en mulighed at trappe lidt ned…

 4. Hvilket forfærdeligt sted i verden, er du, hvor de ikke har kaffe ? Det lyder helt forfærdeligt 🙂 Jeg prøvede også engang at droppe kaffen, og jeg havde den værste hovedpine hele dagen, indtil jeg bare var nød til at give efter…. held og lykke med det 🙂

 5. det er da noget af en kold tyrker du er igennem … wow .. må man spørge hvorfor ? … hilsen en der ikke drikker kaffe 🙂

 6. Jeg elsker også min kaffe. Jeg drikker en chokoladekaffe, hvor bønnerne er ristet i kakao – seriøst god kaffe. Og så min latte på hjemmebrygget espressoshot og varmet mælk. Gerne mange kopper om dagen. Det smager jo så godt…

 7. Jeg kunne heller ikke leve uden kaffe – og mulighed heller ikke uden den ternede skjorte, du har på på billedet. Hvor har du købt den?

 8. Jeg elsker også min kaffe og fandt ud af at jeg er afhængig – I forbindelse med influenza kunne jeg ikke drikke kaffe og fik den ledeste hovedpine, der bare ikke ville forsvinde. Endelig blev jeg frisk nok til at tage en kop og væk var hovedpinen.
  Men det er en afhængighed som jeg ikke har noget i mod 🙂
  God tur hjem!

 9. Jeg elsker også kaffe. Og vil virkelig heller ikke undvære det. Men for en måned siden fik jeg konstateret mavesår (tror jeg nok – det var på spansk – så det kan godt have været noget andet). Anyway ingen kaffe, vin, chili, eller skøn mad.
  Og kaffe om morgenen med skummet mælk, er jo noget af det bedste ved livet – og ja jeg havde også mega mega hoved pine i 2 dage. Men så forsvandt det. Og jeg nappede en decaf istedet. Ikke lige så god, men kunne godt gå an.
  Men 12 kopper kaffe om dagen – det er dulme meget. Jeg gør sådan, at de tidspunkter ,hvor det er virkelig vigtigt fo mig drikker jeg det og nyder det. Morgen og eftermiddag – drikker jeg kaffe. Så bliver det kun til to eller tre kopper. Resten er bare fyld, og for mig unødig koffein – som holder mig vågen. Nogen gange gør man jo også bare ting af vane, uden at tænke over det:) tror du vil sove ualmindeligt meget bedre, hvis du drak mindre..Held og lykke med det:)

 10. Jeg får også hovedpine, hvis jeg ikke får kaffe. Min bror reagerer på samme måde. Og jeg drikker endda ‘kun’ max 5 kopper om dagen! Men har heller ikke tænkt mig at stoppe 😉
  Kh. B

 11. Jeg elsker også min kaffe men blev for en del år bevidst om afhængigheden og har også prøvet den hovedpine du omtaler, som er overdrevent ubehagelig. Jeg vil heller ikke undvære min kaffe men det har været sundt for min mave at vælge den til bevidst om morgenen og så ellers kun drikke den resten af dagen hvis jeg er på cafe eller i byen eller virkelig har lyst. Altså droppe vanen om bare at brygge eller hælde kaffe op i løbet af dagen, men mærke efter om jeg virkelig har lyst og – oftest – har jeg ikke. Drikker godnat the eller rødkløverblomstthe om aftenen hvis lyst. Dertil køber jeg virkelig god kaffe og dvs. jeg nyder den ekstra om morgenen og det er faktisk godt nok. Så kaffemængden er neddroslet og fokus er på at nyde morgenens kaffe max. Det virker. kh karin fra det fynske 😉

 12. Hvilken kaffe drikker du? Bare fordi…kaffen er faktisk blevet dyr (og bliver dyrere). Der er også penge at spare ved at sætte forbruget ned (og så kan du jo lade et forbrug stige…hahaha!).
  Hånden på hjertet – du drikker godt nok meget kaffe! Jeg har selv været dér, men drikker noget mindre idag. Faktisk kun 1 kop om morgen – som så tilgengæld er god. Aldrig automatkaffe på arbejde (spild af liv, smagsløg, etc.).
  Men – et liv uden kaffe?!??!?? Velkommen i Kernesund…haha…(så kan du bare lukke bloggen!)

 13. Hvor er jeg glad for at jeg aldrig er begyndt at drikke kaffe og ryge. Tilgengæld har jeg svært ved at stoppe med cola og slik, mon ikke vi alle har vores laster.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.