Den Kloge Weekend – Og Om At Knibe Sig Selv I Armen

foto

Fredag, Lørdag & Søndag har jeg “optrådt”. Der har været Bogforum her i København, og jeg har fået den store ære at få lov til at interviewe danske og internationale forfatterinder. Jeg har talt med Stine Askov, som er vidunderlig og eftertænksom. Jeg har talt med Liv Thomsen, som var så begejstret og sjov at tale med, at jeg havde lyst til at blive hængende. Signe Pallisgaard var knivskarp og jeg havde lyst til at invitere hende på kaffe bagefter, og det var overraskende sjovt at tale med Sophie Kinsella, som havde en helt anden form for nærvær end jeg havde forestillet mig. Jeg nåede også at interviewe Jojo Moynes, og hun er simpelthen så klog og indfølende, at jeg i dén grad forstår hvor hendes fantastiske kærlighedshistorier kommer fra. Elsebeth Egholm har jeg interviewet nu to år i træk, og hun er da bare for vild! Jeg interviewede også Manu Sareen, som var god til at lade sig interviewe, også selvom vi ikke var helt enige om hvordan man skal tale med sine børn om døden. Heldigvis blev det sjovt. Manden har lige købt sig et gravsted.

Det har med andre ord været en af de kloge weekender – hvorfor jeg også er så glad for det visitkort (billede ovenfor), jeg fik stukket i hånden af Julie.

Og så må jeg indrømme, at jeg lige er nødt til at stoppe op og knibe mig selv i armen. Jeg forstår det nemlig ikke helt. At jeg kan være så heldig at jeg får lov til at sidde der, og tale med kloge, spændende og interessante mennesker. Mennesker, som inspirerer, involverer og som arbejder røven ud af bukserne for at det næste projekt de kaster sig over bliver endnu bedre, end det de lige har sendt ud i verden. Det er simpelthen så overvældende vildt, og nok handler Bogforum om bøger, om fantasi, om virkelighedsflugt og om fordybelse. Men Bogforum er også en fejring af mennesker, der tager deres talent alvorligt, og som hænger i og gør sig umage, så de kan inspirere alle os andre. Og der sad jeg så, og fik (satme!) igen lov til at være med. Det er alt for vildt.

(Og Så er der lige det med ungerne – jeg kan på ingen måde anbefale at tage treårige med på Bogforum. Men Sofus og jeg kunne ikke undvære hinanden tre dage i streg så han var med fire timer i går, søndag. Efter to timer og to stykker chokoladekage byggede vi to huler og gemte vi os).

IMG_5964

IMG_5971

5 Comments
Previous Post
Next Post