#Whatsyourstorywoman

IMG_5903

Det her er en del af min historie. Uanset hvad der sker, vil jeg altid være stolt af at dette kontor er del af min historie. Her står jeg en gråvejsdag ude foran, mens det summer af aktivitet inde bagved. Vi er mange efterhånden, og mine kolleager har hver og én stor betydning for mit liv, min hverdag og min historie.

Kvinde, hvad er din historie? Sådan cirka lyder spørgsmålet fra Dansk Kvindesamfund som via instagram sætter fokus på, at vi alle har historier at fortælle. Og den kampagne er jeg stolt af at kunne fortælle at jeg er blevet noget så fint som ambassadør for.

Kvindehistorie drukner tit i alle de andre historier: De store politiske, de økonomiske og de internationale. Men kvinders liv og kvinders historier, er vigtige for hvordan vi ser fremad. Sammen. Det samme er kvinders muligheder: For at hive det helt ned i vasketøjskurven, så er vores hverdage og historier jo netop fyldt med små bitte historier, som sammen væver den store historie om hvordan vores betingelser er. Nogle gange er de så små og så hverdagsagtige at vi glemmer dem. Når jeg ser tilbage, kan jeg mærke at nogle af de helt hårde første uger med begge mine unger er ved at forsvinde ud i glemslen. Det samme er episoder på mit arbejde, mennesker, hvis veje jeg har krydset kortvarigt og ideer, jeg ikke fik gjort noget ved. Vi glemmer ofte vore egne historier, mens de store bliver samlet ind, bevaret og beskrevet, Selvom vi kvinder er gode til at dele vores, og gode til at være med hinanden omkring vores livshistorier, glemmer vi ting. For at se hvordan vores historier er, hvordan de påvirkes og flettes ind i hinanden, og hvordan de står selv, og for at skabe et tidsbillede, sætter Dansk Kvindesamfund nu gang i hvad der ligner en indsamling af øjebliksbilleder. Du kan være med. Opload et billede af din historie og hashtag det med #whatsyourstorywoman.

Sådan skriver Dansk Kvindesamfund om kampagnen (og nederst kan du se min kollega Fie, som sikkert ikke regner med at være med. Men hun – og dette billede – er et godt eksempel på de små historier, der gør min hverdag god).

Sæt dit aftryk på kvindehistorien

 

Hvad er kvindeliv i dag? Vi er alle en del af vores fælles historie, og nu kan du være med til at fortælle den. Med kampagnen #whatsyourstorywoman inviterer Dansk Kvindesamfund alle kvinder og piger til at fortælle deres historie med et øjebliksbillede fra deres liv og på den måde skabe en ny kvindehistorie.

 

Hvordan ser kvindelivet ud i dag? Livet består af store og små oplevelser. Øjeblikke, der definerer os som mennesker og hverdagssituationer, der er så almindelige, at vi tager dem for givet. Men nu dokumenterer vi hverdagen i billeder og gør den til kvindehistorie.

 

Fortæl os din historie, og vær med til vise, hvordan kvindelivet folder sig ud i dag. Tag et øjebliksbillede af dig selv, og læg det på #whatsyourstorywoman. Brug din mobil eller et kamera, og ta´ et billede eller en film af lige præcis den situation, der fortæller din historie, som du oplever den lige nu. Så er dit liv med til at dokumentere dansk kvindehistorie.

 

”Med kampagnen #whatsyourstorywoman vil Dansk Kvindesamfund hylde mangfoldigheden i kvinders liv og samtidig skabe et vidnesbyrd om det moderne kvindeliv. Hvad binder os sammen, er der en fælles fortælling? Medierne er fyldt med billeder af kvinder. Men hvordan ser virkeligheden ud, hvis kvinderne selv bestemmer, hvad vil de vise? ” siger Lisa Holmfjord forkvinde for Dansk Kvindesamfund.

 

”Formålet med kampagnen er at sætte fokus på kvindelivet i dag, som kvinderne selv oplever det, og jeg håber, at kampagnen både vil skabe genklang og udfordre vores opfattelse af, hvad det vil sige at være kvinde i dag”, forklarer Lisa Holmfjord.

IMG_5902

6 kommentarer

  1. Sikken en god idé. Det vil jeg deltage i.
    Du har sat det samme foto på to gange Julia.

  2. Herlig bilde, særlig det nederste 😉
    Da vil jeg bare fortelle at sist helg tilbragte jeg sammen med min mormor på snart 84 år. Hun er helt spessiell for meg. Og hun er et fantastisk menneske. Vi satt faktisk å snakket om kvinneliv i helgen. Om det å være sterk, om det å gjøre en forskjell.
    Og jeg tok et bilde av henne, som ligger i bloggen min.
    Og det er mange historier der ute. Lykke til, Julia.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *