Hipster-effekten, Berlin & Sur Kaffe

IMG_5860

IMG_5858

I Berlin kom vi forbi den smukkeste kaffebar. Så fin og så smagfuldt indrettet og med et menukort der viste indtil flere måder at få brygget din kaffe på. Faktisk er kortet bygget op om at man vælger både bønne og bryg, med mælk eller uden, og så tager det så ca 8 minutter fra du bestiller til den frisklavede kaffe serveres. Eller det bliver den så ikke. Dit navn bliver råbt højt og du henter den selv.

Det er så hipster, som det kan blive, på The Barn. Det er pænt, originalt og sig selv. Alt er godt. Bortset fra to ting:

1.: Kaffen

IMG_5862

Så smukt fik jeg den udleveret og den duftede simpelthen så godt. Det eneste problem med oplevelsen var at kaffen var så sur at min tunge sved, og jeg faktisk var nødt til at give op. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har givet op på en kop kaffe –  jeg kan så regne ud at jeg på ingen måder er hipster nok til den her.

2. Forbuddene

IMG_5863

…for man må nemlig ingenting på The Barn. Rummet er kæmpe, kæmpe stort, og man må ikke have en barnevogn med ind. Man må heller ikke tisse, og dyr er ikke velkomne. Cigaretter heller ikke og det forstår man jo godt. Men du må heller ikke sidde der og arbejde (se billedet ovenfor med kaffekoppen: NO LAPTOPS). Jeg tror ikke det bliver mere “rigtigt” og mere hipster end det her.

Jeg er virkeligt dårligt til forbud, og sjældent har jeg haft lyst til at hente skrigende unger ind fra gaden og ryge en hund mens jeg tissede på gulvet, som jeg havde her. Eller. Det har jeg faktisk aldrig haft lyst til før… Men heldigvis har jeg lært at det at være hipster nu kan sættes på formel, og at alle hipstere i virkeligheden gør som alle andre, og kommer til at blive flokdyr uden at ville være det. Det kan du læse om her, hvor hipstereffekten er beskrevet, så måske har jeg bare været på besøg i en subkultur, jeg ikke passede ind i.

12 Comments
Previous Post
Next Post