Hipster-effekten, Berlin & Sur Kaffe

IMG_5860

IMG_5858

I Berlin kom vi forbi den smukkeste kaffebar. Så fin og så smagfuldt indrettet og med et menukort der viste indtil flere måder at få brygget din kaffe på. Faktisk er kortet bygget op om at man vælger både bønne og bryg, med mælk eller uden, og så tager det så ca 8 minutter fra du bestiller til den frisklavede kaffe serveres. Eller det bliver den så ikke. Dit navn bliver råbt højt og du henter den selv.

Det er så hipster, som det kan blive, på The Barn. Det er pænt, originalt og sig selv. Alt er godt. Bortset fra to ting:

1.: Kaffen

IMG_5862

Så smukt fik jeg den udleveret og den duftede simpelthen så godt. Det eneste problem med oplevelsen var at kaffen var så sur at min tunge sved, og jeg faktisk var nødt til at give op. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har givet op på en kop kaffe –  jeg kan så regne ud at jeg på ingen måder er hipster nok til den her.

2. Forbuddene

IMG_5863

…for man må nemlig ingenting på The Barn. Rummet er kæmpe, kæmpe stort, og man må ikke have en barnevogn med ind. Man må heller ikke tisse, og dyr er ikke velkomne. Cigaretter heller ikke og det forstår man jo godt. Men du må heller ikke sidde der og arbejde (se billedet ovenfor med kaffekoppen: NO LAPTOPS). Jeg tror ikke det bliver mere “rigtigt” og mere hipster end det her.

Jeg er virkeligt dårligt til forbud, og sjældent har jeg haft lyst til at hente skrigende unger ind fra gaden og ryge en hund mens jeg tissede på gulvet, som jeg havde her. Eller. Det har jeg faktisk aldrig haft lyst til før… Men heldigvis har jeg lært at det at være hipster nu kan sættes på formel, og at alle hipstere i virkeligheden gør som alle andre, og kommer til at blive flokdyr uden at ville være det. Det kan du læse om her, hvor hipstereffekten er beskrevet, så måske har jeg bare været på besøg i en subkultur, jeg ikke passede ind i.

12 kommentarer

 1. Jeg så engang det her i et vindue til en cupcake cafe i New York: unattended children will be given a espresso and free a puppy. Det var da en mere humoristisk tilgang til forbud. Det er vildt hvordan forbud altid skaber en modreaktion i en.

 2. Hahaha…og jeg kan godt forstå dig. Mht kaffen så er det begyndt at blive trendy at den skal være bitter, og jeg kan godt forstå en modreaktion mod skinny-latte på minimælk, men det kan også blive for bittert. Kan huske jeg læste en kommentar på et indlæg fra en (måske) midaldrende mand om at man skulle passe på hispterne – man kunne slå sig på dem så firkantede de var i deres hispterkasse…(PS – synes dine 2 links går samme sted hen…med vilje?)

 3. Hahahah Julia 🙂
  Fantastisk !

  Jeg har læst mig frem til, at jeg er i det helt rette hipstersegment – jeg bruger nemlig både tøj fra Bilka, som signalerer at jeg er helt almindelig og ‘ligeglad’ med wow-effekten, SAMT jeg har logget mig (delvist) af de sociale medier for at hellige mig det nære. Jo-jo…

  Ærgerligt du ikke tissede på gulvet.

  KH Maria

 4. Ej sur kaffe!? Jeg opgiver at være Berlinsk Hipster på forhånd. Så slemme syntes jeg ikke de er i Hamburg, men kan være at jeg ikke har ledt nok. I Hamburg findes forresten et kaffe-risteri! Det er et besøg værd

 5. Jeg er vild med pæne kaffebarer og kaffebarer der ligesom har et koncept, den ser pæn ud den der The Barn, men NO LAPTOPS! Det kunne jeg ikke leve med, sidder faktisk i skrivende stund på en spansk kaffebar (med tysk ejer dog) og arbejder og blogger lidt på skift. Jeg nyder at kunne kombinere kaffeindtag med arbejde, på café 🙂

 6. @Sine – TAK!

  @Gaupizimo – jeg elsker også at sidde på kaffesteder og arbejde, men jeg tror The Barn insisterer på at man skal nyde kaffen og INTET andet. Om man så skal tisse eller ej.

  @Lone Sone – jeg har ikke været i Hamborg i 10 år. Nu kommer jeg helt til at savne den by. DAMN that rejsefeber.

  @Maria . du er TOPhipster!

  @Lotte B – nej, kaffe er bare ikke mælk…

  @Lydybug: Enig; man bliver modstander med det samme.
  KH
  J

 7. Du oplever ca. det samme på Great Coffee i Aarhus (kaffen er dog virkelig god). Var der i weekenden og studsede over at en kvinde med barnevogn fik at vide, at dem var de ikke så glade for. Du finder også den der helt rigtige indretning med råt træ, eget kafferisteri, og en bar, hvor du kan følge med i siphon-kaffebrygningen i fine glaskolber. Sjovt som alle de antikonforme ender med at blive ens 😉

 8. Ærgerligt at kaffen ikke var god, store (kaffe)forventninger som brister er ikke det sjoveste! Sammen med min familie kom jeg tilfældigvis forbi The Barn på en varm julidag. Min 3-årige datter skulle på toilettet, og min mand måtte tage med ind på en natklub (om dagen!) for at få hende på toilettet. Efter vi havde fået kaffe – som smagte rigtig godt – og lækker kage, fik jeg lov til at tage min datter med ud på dette hippie kaffesteds toilet. Stedets lækre indretning var i øvrigt nået helt ud til toilettet!

 9. Så tror da pokker, at deres kaffe er sur! Jeg har i øvrigt aldrig forstået det der superkliniske, hvide look mange kaffebarer har. Mere rokokopude, tak!

 10. Hej Julia

  Jeg ramte din post her ved en googler.. Jeg kan ikke lade være at små grine lidt.. Ikke af dig selvfølgelig, men mere af, at din artikel passer 90% på mig!.. Kaffe + hipster! De 10% med forbud springer jeg over. Jeg tror i øvrigt at din kaffe oplevelse har været en fejl og det er jo super beklageligt. The Barn er normalt kendt for at servere en god kaffe!

  Tak for en fin læsning…
  /jonny -ejer af Hipsterbrew

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *