Om At Sidde I Solen I Berlin – Alternativt: Rapport Fra Klimakrisen

IMG_5842

IMG_5868

Jeg elsker Berlin. Jeg har været her på ferie, på arbejde, og på smutture. Byen kan noget særligt, og er altid i forandring. Den er fleksibel og bøjelig på en anden måde end andre byer, jeg kender. Man tror man ved hvor man er, og pludselig bliver man grundforvirret fordi det hjørne, der sidste gang så ud på en bestemt måde er totalt forandret.

Jeg er i Berlin nu, sammen med min vidunderlige veninde, og partner i mange af de store ideer og samtaler, og vi har talt Berlin tynd i dag og i går. Det er så skønt, og især fordi vi sidder i hver sin børnefamilie og nærmest aldrig har muligheden for at tale færdig. Nu er vi her, vi har planlagt gode ting, som vi tager med hjem. Og så har vi haft tid til at sidde i solen og drikke kaffe. Her er nærmest uhyggeligt varmt – jeg mener: Det er første november! Vi har siddet i 17 graders varme og drukket kaffe og smoothies – uden jakker! Med solbriller! På den ene side er det jo vidunderligt, på den anden side, føles det helt forkert.

I dag besøgte vi den fineste café: Till The Cows Come Home – den ligger i en container, med bore og bænke udenfor. Kaffen var fantastisk, rund, god og mild, og smoothien frisk og sød.

IMG_5843

IMG_5866

IMG_5881

IMG_5839

9 kommentarer

 1. Fedt koncept, måtte lige forbi deres hjemmeside og se flere billeder. Elsker den slags gennemtænkte og lidt specielle koncepter, hvor der er tænkt på detaljerne.

 2. Elsker Berlin, og når man er gift med en tysklærer, er det heldigvis et sted, man ofte kommer. 🙂 Men ja til det med varmen, som et eller andet sted føles helt forkert her 1 november. Stod i dag og fodrede ænder i parken med to børn, som missede øjne i solen og kun havde T-shirt og cardigan på. Samtalen gik dog på, om det var jul i morgen, hvad de mest glædede sig til ved julen, og hvor mange dage, der lige var, indtil de kunne åbne deres kalender. Det gjorde situationen om end endnu mere surrealistisk! 🙂

 3. Tak for tip. Har stadig min første Berlin-tur til gode, men skulle være ganske sikkert, at jeg tager min mand med derned til foråret. Dejligt med input til steder vi kan besøge. Ser fantastisk hyggeligt ud.

 4. Åh, det ser fint ud … Og så er det bare 5 minutter fra vores berlinerhjem og lige præcis rundt om hjørnet, hvor der er kommet nyt. Elsker det!
  Snyd ikke jer selv for et besøg hos Yumcha Heroes på Weinbergsweg … De laver den bedste dumplings og rolls. Der findes intet som det herhjemme. Her er det altid noget med friture. Ikke i Berlin – lækre råvarer, der bare … uhm … Og jeg lover dig, at du griner, når du er på toilettet dér

 5. Åh, det ser fint ud … Og så er det bare 5 minutter fra vores berlinerhjem og lige præcis rundt om hjørnet, hvor der er kommet nyt. Elsker det!
  Snyd ikke jer selv for et besøg hos Yumcha Heroes på Weinbergsweg … De laver den bedste dumplings og rolls. Der findes intet som det herhjemme. Her er det altid noget med friture. Ikke i Berlin – lækre råvarer, der bare … uhm … Og jeg lover dig, at du griner, når du er på toilettet dér

 6. Det lyder som en dejlig tur. Du har fuldstændig ret, det er vildt skræmmende, at det er 1 nov og at folk havde sandaler på i lørdags. Jeg bliver helt trist og det får mig til at stoppe op og tænker alle mine indkøbsvaner igennem og den måde jeg behandler milijøet på.

 7. Mine forældre havde 40 års bryllupsdag d. 19/10. 40 år tidligere var det snevejr!

  Ville ønske jeg var i Berlin nu. Hvis jeg var, ville jeg investere i det nyeste nr af madmagasinet Mutti. Har det første og det er skønt på en lidt ung og frisk og alligevel tysk måde

  Sommervejr i Berlin og til gengæld er det koldt og regn i Sydfrankrig.

 8. Kære Julia,

  Tak for dine indlæg. Du er for det meste klog, sjov, inspirerende at følge

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *