Kærlighed På En Mandag

IMG_5809

IMG_5810

Glædelig mandag derude!

Jeg har haft den vildeste uge – med virkelig meget knald på, som blandt andet inkluderede 48 timers arbejdsliv i Berlin med min skønne idépartner og mester i natlige grineflip. Det var så tiltrængt og så spændende, og ja, jeg er faktisk kommet hjem med noget der ligner et projekt, så alt er godt.

Og så sker der altså noget, hver gang man får luft under vingerne. Det er SÅ sundt for sjælen. Jeg tror vi alle har brug for det – det med at se noget nyt, blafre lidt og opleve noget nyt. Nogle gange betyder det at se noget nyt, for mig, at jeg ser hverdagen klarere. Og det skete også denne gang. For eksempel stod vi på en bro ved Friedrichsstrasse i Berlin i fredags – på vej fra A til B og med nogenlunde fart på. Siden jeg sidst har været på den bro, er kærestepar fra hele verden begyndt at besegle deres kærlighed med en hængelås. Det er svært ikke at blive småromantisk, når man står der, i eftermiddagsdisen og med kaffen i hånden.

Jeg tror nemlig på kærligheden. Det gør jeg virkelig. Jeg tror at den kan overvinde det meste. Da jeg skrev Sig Farvel, interviewede jeg en præst, som forklarede mig at kærligheden er den eneste følelse, der overvinder døden. Sorgen er blot hjemløs kærlighed.

Kærligheden er værd at kæmpe for. Vi er nødt til at kæmpe for at den ikke bliver hjemløs. Både den kærlighed, man har til sin familie, sine venner, sin elskede, sine børn og alle dem omkring én, men også den grundfølelse af kærlighed man har til sit eget liv. Det er simpelthen så nemt at blive utilfreds, det er så let at se, hvad andre har, kan og er, uden at se selv tydeligt. Men en hængelås, den er tydelig, og tænk at være klog nok til lige at smække sådan en på, så man kan komme tilbage og besøge kærlighedens åsted. Om han vil det eller ej, så skal Johan og jeg have sådan en smækket på en bro. Faktisk en hvilken som helst bro. Bare så vi kan komme tilbage når vi er 85 og kigge på den.

IMG_5812

IMG_5802

IMG_5814

11 Comments
Previous Post
Next Post